Emerald wint prestigieuze Popprijs

Geen categoriejan 16 2011, 14:00
Op muziekfestival Noorderslag is zaterdag de Popprijs uitgereikt aan Caro Emerald. Dat bericht het AD.
Emerald wordt geprezen als "een fenomeen met internationale allure zoals de jury die in de 25 jaar dat de Popprijs wordt uitgereikt zelden heeft meegemaakt". De Popprijs is een van de belangrijkste popmuziekprijzen van Nederland. De award is wordt ieder jaar uitgereikt aan een band of artiest die dat jaar volgens de jury de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.
In haar rapport schrijft de jury: "Het leek op oude jazz, maar de beat eronder was onmiskenbaar van nu, en dan de zangeres: zo naturel, zo zelfverzekerd, hoe heeft die zo lang voor het grote publiek verborgen kunnen blijven? En dan de liedjes zelf. Back It Up, That Man en A Night Like This hadden met de eerste kennismaking al de kwaliteiten van heuse evergreens".
Een buitengewoon goede beslissing, wat mij betreft. Caro Emerald is weer eens wat anders dan die blonde (vrouwelijke en mannelijke) types die allemaal dezelfde liedjes zingen en die niet van elkaar te onderscheiden zijn, maar die niettemin allemaal nogal een hoge pet van zichzelf op hebben. Emerald is origineel en innovatief. Natuurlijk maakt ze nog altijd popmuziek, wat per definitie een beetje licht is, maar je kan haar muziek wat mij betreft niet vergelijken met die van al die wannabe Britney Spears / Beyoncé Knowles / etc.
Prima beslissing om deze award toe te kennen aan Emerald.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten