Endlich: Duitsers willen militair optreden

Geen categorieapr 01 2014, 16:00
Versterking buitengrenzen NAVO-landen.

Na de Russische agressie in Oekraïne wil nu ook Duitsland de buitengrens van de NAVO extra bewaken. De regering in Berlijn is bereid zes gevechtsvliegtuigen naar de Baltische NAVO-staten Estland, Letland en Litouwen te sturen om boven hun luchtruim te partrouilleren.

Dat meldde het Duitse persbureau DPA vandaag kort voor een vergadering van de NAVO in Brussel over de situatie in Oekraïne. Deze voormalige Sovjetrepubliek maakt geen deel uit van het bondgenootschap, maar is wel een partner.

Met Duitsland kondigden onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk extra bewaking aan. De Baltische staten, die aan Rusland grenzen, beschikken zelf niet over een luchtmacht.

De Duitsers zijn natuurlijk terughoudend militaire middelen in te zetten, maar zonder hun steun is de dreiging uit het Oosten moeilijk geloofwaardig te bestrijden. Bovendien geeft dit Duitsland de kans aan de goede kant van de geschiedenis te staan en Oost-Europese staten te steunen tegen de expansionistische Russen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten