Er is een nieuwe Doctor Who gevonden

Geen categorieaug 05 2013, 17:00
Peter Capaldi.
Fans van Doctor Who kunnen zich opmaken voor een paar nieuwe seizoenen van hun favoriete TV-serie. Er is namelijk een nieuwe Doctor gevonden:

Peter Capaldi gaat de titelrol spelen in de Britse sciencefictionserie 'Doctor Who'. De BBC maakte het nieuws gisteravond bekend in een speciale uitzending. Capaldi is vooral bekend als een meedogenloze spindoctor uit de politieke satire 'The Thick of It'. Ook speelde hij dit jaar nog een rolletje als arts in de zombiefilm 'World War Z', met Brad Pitt.

Bij de bekendmaking liet Capaldi weten dat hij al jaren een groot fan is van de serie. "Net als de Doctor ben ik doodsbang en enorm opgewonden" om deze rol te spelen, zei hij. Matt Smith, Capaldis voorganger, heeft de rol vanaf 2010 gespeeld. In juli dit jaar liet hij weten dat hij wilde stoppen. In totaal zijn er nu (met Capaldi erbij) twaalf Doctors geweest in de serie die als sinds 1963 loopt.
Overigens bericht de NOS dat Doctor Who een cultstatus heeft in Groot-Brittannië. Dat klopt, maar daarbij wordt vergeten dat dit ook voor talloze andere landen geldt, waaronder de VS, Nederland en zelfs Turkije.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten