'Er zal massaontslag komen in zorg'

Geen categoriejun 10 2013, 11:57
Joh.
Links is weer eens helemaal van het padje. Het blijkt namelijk dat hervormingen in de zorg in massaontslagen zullen resulteren. Dat meen je niet!1!

De geplande hervorming van de langdurige zorg leidt waarschijnlijk tot massaontslag bij de verpleeg- en verzorgingstehuizen. Dat zegt zorgwerkgeversorganisatie Actiz vandaag in de Volkskrant.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) zal zijn plannen vandaag in de Tweede Kamer moeten verdedigen. Volgens Actiz zal de omzet van veel zorginstellingen halveren als Van Rijn de plannen doorvoert. Dat zou blijken uit onderzoek van accountantsbureau PwC.

Het probleem met deze hele regeling is dat de overheid zich met dit soort zaken bemoeit, waardoor ouderen opeens - in één klap - te maken krijgen met enorme veranderingen. Veranderingen waar ze, niet geheel onlogisch, enorme problemen mee hebben.
Ook dit is weer een argument om de hele handel te privatiseren en de staat eruit te halen. Laat zorginstellingen echt, honderd procent met elkaar concurreren.
Maar nee, dat wil de staat niet. Als we met pensioen gaan moeten we immers allemaal honderd procent gelijk zijn. Als dat betekent: gelijk in armoede, en gelijkheid in zoverre dat we allemaal in een volle poepluier zitten, het zij zo.

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten