Erdogans geduld is wéér op

Geen categoriejun 13 2013, 15:00
Opper dan op.
Hoe op kan je geduld zijn zeg? Premier Erdogan zegt al vanaf dag 1 dag hij zijn buik vol heeft van de demonstranten en dat zijn geduld 'op is'. Hij herhaalt dat vandaag maar weer:

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft de demonstranten bij het Gezipark en het Taksimplein in Istanbul een laatste waarschuwing gegeven. Hij zei donderdag dat de betogers nu echt moeten verdwijnen. ‘Ons geduld is op. Ik waarschuw voor de laatste keer,’ zei Erdogan (AKP) op een partijbijeenkomst in Ankara.

Ik waarschuw voor de laatste keer? Meneer Erdogan, u heeft uw troepen (de politie) al losgelaten op de demonstranten. Hoeveel erger kunt u het maken voor ze? Met live ammo schieten? Iets anders kan ik namelijk niet bedenken. Ik kan me niet voorstellen dat u zo ver zal gaan; dat zal u ook onacceptabel vinden. Dus wat dan?
Het is een wat merkwaardige uitspraak van Erdogan wat mij betreft, zeker ook omdat er niet alleen Istanbul wordt gedemonstreerd, maar in vele andere steden. Wil hij al die betogingen in één keer de kop indrukken? Hoe gaat dat precies in zijn werk?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten