EU is boos op PVV: 'Kritiek op eigen servies EU ging te ver'

Geen categoriejul 24 2015, 17:00
De PVV zou te hard zijn geweest.
De Europese Unie is niet te spreken over de kritiek van de PVV op het plan van de diplomatieke dienst van de EU om een eigen servies aan te schaffen. Een bureau van de EU laat weten dat het woord "fratsen" een belediging zou zijn aan het adres van de leidster van de dienst, EU-buitenlandchef Federica Mogherini.
Het bureau bekeek de kritische vragen van PVV-Europarlementariër Vicky Maeijer aan Mogherini. Het bureau wil dat Maeijer haar opmerkingen aanpast voordat de brief wordt doorgestuurd. Maar de PVV weigert.
Maeijer vroeg onder andere aan Mogherini of ze dit soort "fratsen" voortaan van haar eigen salaris kan betalen. De buitenlandchef verdient namelijk 24.000 euro per maand. Op jaarbasis is dat 288.000 euro.
Het bureau van de EU vindt dat soort vragen niet kunnen. Ten eerste zou "fratsen" beledigend zijn, en ten tweede is het, aldus het bureau, not done dat de PVV het salaris van mevrouw Mogherini noemde.
Maeijer is daar niet van onder de indruk. In een reactie aan De Telegraaf laat zij weten dat "Brussel zich weer eens van haar beste kant [laat] zien." Ze gaat verder:
"Andermans geld zonder gêne over de balk gooien en niet welgevallige vragen censureren. Daar gaan wij natuurlijk absoluut niet aan meewerken. Fratsen van 3 miljoen euro voor serviesgoed en een belastingvrij salaris van 24.000 per maand zijn inderdaad beledigend, voor de belastingbetaler wel te verstaan!"
De plannen voor een EU-servies zouden de Europese belastingbetaler 3 miljoen euro kosten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten