EU ontmoedigt roken verder

Geen categoriefeb 26 2014, 20:00
Betuttel unie
U mag niet roken. Van wie niet? Van de EU. Het Europees Parlement nam vanochtend resolutie aan waarin de vrijheid van de burgers verder beperkt wordt. Tabaksproducten moeten er uitzien en smaken als tabaksproducten, zo klonk het. Zo worden de waarschuwingen over de schadelijke gevolgen van het roken die op elk pakje staan groter. Voortaan gaat het om 65 procent van de voor- en achterkant (nu nog 30 en 40 procent). Daarnaast worden verpakkingen met minder dan 20 sigaretten verboden. Sigaretten met een vanille- of mentholsmaak zullen bovendien langzaam van de Europese markt verdwijnen.
Hiernaast was er lange tijd onenigheid over de elektronische sigaret (e-sigaret). Het Europees parlement ziet dat product als hulpmiddel voor verstokte rokers om te stoppen, terwijl lidstaten waarschuwen dat de e-sigaret jongeren tot roken zou kunnen aanzetten. Afgesproken is nu dat e-sigaretten niet als medicijn worden aangeduid tenzij ze bewust aangeprezen worden als hulpmiddel om van het roken af te komen. Hoe verzin je het.
De horeca klaagt steen en been over het rookverbod, maar de Europese politici, die de mond vol hebben over het creëren van banen, trekken zich daar niets van aan. Wat een flauwekul. Laat iemand zelf beslissen of hij wil roken of niet; en dat geldt trouwens voor wel meer zaken die verordonneerd worden uit Brussel. Als Brussel echt consequent zou zijn dan zouden ze het hele roken moeten verbieden, maar dat doen ze niet. Die accijnzen hè....
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten