EU-troika moet voor tribunaal worden gesleept

Geen categoriefeb 24 2014, 17:44
De consequenties van het gevoerde EU beleid in landen als Griekenland zijn een misdaad tegen de menselijkheid.
Het stoort me al langer: de hypocrisie van de EU, die bij vrijwel elke gelegenheid om het hardst roept op te komen voor de mensenrechten, maar die zelf, bij monde van de troika (de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF) een mensonterend beleid voert. En alleen maar om een mislukte politieke droom in stand te houden.
Die schier ondraaglijke hypocrisie van 'leiders' als Verhofstadt en Van Baalen, die kwaken over 'democratie' en 'vrijheid' in Kiev; de loze woorden van de omhooggeboren barones Ashton als Hoogste Vertegenwoordiger Buitenlands Beleid van de EU; eurocommissaris Reding, die eurorealisten 'dom' noemt en de stem van een groot deel van de bevolking simpelweg buiten spel wil zetten; de Commissie die gewoon regeringsleiders van soevereine staten dwingt om haar biezen te pakken, omdat ze niet doen wat de troika wil; enzovoorts enzoverder, de lijst is eindeloos.
Maar, zo zou ik tegen al deze zogenaamde 'moraalridders van het vrije woord' willen zeggen, kijkt u eens wat uw fantastische beleid heeft uitgericht in Zuid-Europa. In landen als Portugal, Spanje, Cyprus en Griekenland. Ga dáár eens heen in plaats van naar Kiev, want dat zijn zinloze excercities, die naar ik begrepen heb ook nog eens elke maand herhaald gaan worden. Wat moet de EU met een land, dat vrijwel bankroet is? Hebben we er daar nog niet genoeg van?
Ga naar Griekenland en laat u daar eens informeren over de gevolgen van uw beleid. Laten we het eens hebben over de toegenomen kindersterfte, de stijging van HIV onder drugverslaafden, de terugkeer van malaria en record-zelfmoordcijfers. Wat zegt u tegen de insuline patiënt die zijn medicijnen niet krijgt, omdat het budget voor ziekenhuizen in Griekenland met 25% werd gereduceerd sinds het uitbreken van de crisis? Vindt u de halvering van de pharmacie uitgaven goede overheidsbezuinigingen, terwijl de riante honorering van de parlementsleden in tact blijft?
Bijna een miljoen Grieken hebben geen toegang tot elementaire gezondheidszorg, vindt u dat menswaardig? Past dat bij uw 'Europese Waarden'? Is dat de 'solidariteit' die u voor ogen heeft? Meer dan de helft van de jeugdigen tot 24 jaar zit zonder werk, zonder geld en zonder enig perspectief. En het enige dat de troika doet is de Griekse regering dwingen om nog harder te 'hervormen'. Wie denken jullie eigenlijk wel wie je bent? Geef de Griekse bevolking haar vrijheid terug en stop met het megalomane euro-project. Het werkt niet. Uw beleid is goed voor de banken die teveel risico hebben genomen en nu door belastinggeld gered moeten worden. Ook na invoering van de bankenunie blijft dat zo, al uw mooie praatjes ten spijt. Uw beleid is goed voor multinationale ondernemingen, maar vaagt de middenklasse in Europa weg. Uw beleid gaat ten koste van burger en middenbedrijf en die Europese burger zal zich dienen te bevrijden uit deze euro-gevangenis, want met u aan het roer verandert er niets.
Reeds lang verdreven ziektes zoals malaria, steken opnieuw de kop op, omdat op gezondheidsprogramma’s van de overheid werd bespaard. De ziekte was sinds 1974 in geen enkel West-Europees land nog gesignaleerd. Besparingen op naalden en condooms die ter beschikking van druggebruikers werden gesteld leidden tot een enorme stijging in HIV-infecties: van 15 in 2009 tot 484 in 2012. Het aantal doodgeboren kinderen steeg met 21 procent ten gevolge van een verminderde toegang tot prenatale zorg. De kindersterfte nam toe met ruim 43% tussen 2008 en 2010 en het aantal zelfmoorden is met ruim een kwart gestegen.
Deze feiten staan in een rapport, opgesteld door de LSHTM (de London School of Hygiene and Tropical Medicine), dat afgelopen vrijdag werd gepubliceerd in het Medisch tijdschrift Lancet. Het rapport beschuldigt zowel de troika als de Griekse regering in niet mis te verstane bewoordingen:

"The report accuses the Greek government and the international community – which demanded swingeing cuts as a condition of bailing out the Greek economy during the debt crisis between 2010 and 2012 – of being “in denial” about the scale of hardship inflicted on the Greek people."

“The cost of austerity is being borne mainly by ordinary Greek citizens, who have been affected by the largest cutbacks to the health sector seen across Europe in modern times,” said senior author Dr David Stuckler, of Oxford University. “We hope this research will help the Greek government mount an urgently needed response to these escalating human crises.”

“What’s happening to vulnerable groups in Greece is quite shocking,” he told The Independent. “It’s quite straightforward to measure what has happened, it’s much harder to quantify the long-term health implications for the long-term unemployed and uninsured Leaving health problems to get out of hand ends up costing a state much more in the long run.”

En natuurlijk wilde de Griekse regering, gevraagd naar commentaar, geen reactie geven.
Hele samenlevingen zijn sociaal ontwricht door het gevoerde beleid van Brussel. U, dames en heren van de Europese Commissie, u, die zelf maandelijks een bedrag van tussen de € 20.000 en € 25.000 belastinggeld mee naar huis neemt, laat dit toe. U zit daar, door geen vrije burger gekozen, vanuit uw ivoren toren te orakelen over mensenrechten en democratie. Durft u zich nog recht in de spiegel aan te kijken als u 's ochtends opstaat? U moet zich schamen. Diep schamen. Andere woorden heb ik er niet voor. Uw beleid dient te worden gekwalificeerd als een misdaad tegen de menselijkheid en u dient zich te verantwoorden voor een mensenrechten tribunaal.
Klik hier voor een overzicht van mijn columns en volg mij hier op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten