Eurofiele VVD'er Toine Manders wil langer in Europa blijven

Geen categoriemei 22 2013, 20:29
Toine Manders heeft er zin in: nog 5 jaar niets doen in het Europees Parlement.
Toine Manders, Europarlementariër voor de VVD, wil graag langer in Brussel blijven. Manders heeft er volgend jaar drie termijnen en dus vijftien jaar opzitten, maar dat vindt hijzelf geen enkel probleem.
Het landelijk bestuur van de VVD denkt daar op dit moment nog anders over. Nieuwe regels schrijven voor dat een MEP'er maximaal drie termijnen mag volmaken. Daarna is het tijd voor nieuw bloed.

De Europese materie is complex en veelvormig. Ervaring is een enorme pre om de veelheid aan vertegenwoordigende activiteiten goed te kunnen uitvoeren. Daarvan ben ik gedurende drie inspirerende en vruchtbare termijnen volkomen overtuigd geraakt. Daarom ben ik enorm verheugd over het amendement dat de VVD-Kamercentrale Brabant - op voordacht van Rick Faas - unaniem heeft aangenomen op het voorstel van het VVD-Hoofdbestuur. Dat wil de zittingsduur voor leden van het Europees Parlement beperken tot drie termijnen. Brabant wil dat dit voorstel wordt genuanceerd. Ik ben blij met die ondersteuning. Het is geweldig om te zien welke steun ik in het land geniet, met name bij deze belangrijke kamercentrale. Ik vind het bovendien principieel niet in lijn met onze democratisch principes om kandidaten op voorhand uit te sluiten.

Nu moet u weten dat Manders precies twee wapenfeiten op zijn naam heeft staan: hij stemde voor Europese belastingheffing en verhoging van EU-budgetten. Verder heeft hij nul komma niks klaargespeeld. Sterker nog, op één na is hij de slechtst scorende europarlementariër uit Nederland.*
Die man voert dus de hele dag niets uit, maar claimt opeens dat zijn 'ervaring' essentieel is voor de nieuwe fractie. Tsja.
Nou ja, niets. Hij voert wel fanatiek campagne, dat wel. Nee niet voor Nederland, voor Europa. Manders is namelijk ook de man wil dat de Europese vlag in 'heel Nederland' zal wapperen. In 2007 startte hij zelfs een actie om meer EU-vlaggen in ons land te krijgen. Dat vond hij namelijk zo'n mooi gezicht. En ja, dat is dezelfde vlag die uiteindelijk onder druk van Nederland uit het verdrag van Lissabon is geschrapt omdat het te federalistisch was.
Gaat het Manders lukken? Mag 'ie alsnog op de lijst? Zaterdag wordt het besloten. Volgens insiders is er alweer een compromis in de maak: de drie termijnen limiet gaat in, maar nu nog even niet. Toine mag op de lijst, iedereen gelukkig! Nou ja, behalve de Nederlandse kiezer dan. 
* Opmerkelijk is trouwens dat twee van de drie meest luie Nederlandse europarlementariërs VVD'ers zijn. De andere? Jan Mulder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten