Europarlementariër Lucas Hartong overweegt uit PVV te stappen

Geen categoriemrt 22 2014, 15:00
De nummer 2.
De man die tweede op de lijst voor de Europese verkiezingen moet zijn voor de PVV, Lucas Hartong, overweegt om, net als zijn leidster Laurence Stassen, uit de PVV te stappen:

Stassen zat in Provinciale Staten van Limburg en is europarlementariër, wat ze voorlopig blijft. Haar Statenzetel gaf ze per direct op. De PVV moet de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen op uiterlijk 8 april inleveren. De beoogde nummer 2 op de lijst, Lucas Hartong, weet nog niet of hij in de PVV blijft.

Als fatsoenlijke conservatief - en zo ken ik Lucas - móét je je distantiëren van Wilders' uitspraken. In de PVV wordt dat echter (nog?) niet geaccepteerd; of je doet wat hij zegt, of je bent het haasje. Als zodanig zit er mijn inziens niets anders op voor Hartong dan om Stassen te volgen en voor zichzelf te beginnen.
UPDATE
De NOS bericht dat Hartong vandaag de knoop doorhaakt. Er gaat vrijwel zeker erg veel afhangen van Wilders' speech. Nogmaals, ik zet in op iets van een mea culpa, maar anderen zeggen zeker te weten dat hij juist vol de aanval zal inzetten op een ieder die hem ook maar een beetje bekritiseert. We gaan het zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten