Ex-PVV'er Van Vliet: 'Fractieleden blijven vanwege geld'

Geen categorieapr 02 2014, 13:59
De oud-PVV'er klapt uit de school.
De man die eerder dit jaar uit de PVV stapte omdat hij geen verantwoordelijkheid wilde nemen voor Wilders' 'minder, minder, minder' Marokkanen, legt uit in een interview met Elsevier dat het een enorme puinhoop is bij die partij. Niet vanwege diens leiders' onacceptabele uitspraken (die werden zelfs met gejuich ontvangen door een significant deel van het kader/de fractie), maar omdat men het he-le-maal gehad heeft met hem.

Volgens Van Vliet blijven de elf resterende PVV-parlementsleden louter om financiële redenen loyaal aan Wilders. Bij de Kamerzetel hoort een riant inkomen en niemand wil dat verliezen. 'Sommigen hebben zo'n duur appartement, die gaan zonder Kamerzetel failliet. Zo wordt het enige doel van de PVV zichzelf in stand houden.'

Hoewel het natuurlijk laakbaar is dat mensen dingen accepteren die ze normaal niet zouden accepteren, alleen maar vanwege het geld, is dat niets bijzonder opvallend. Bij veel bedrijven geldt precies hetzelfde, om nog maar te zwijgen over andere partijen. Denkt Van Vliet werkelijk dat alle VVD-Kamerleden bleven zitten na de onderhandelingen met de PvdA in 2012 omdat ze zoveel vertrouwen hadden in het regeerakkoord? Natuurlijk niet. Die hebben ambities en/of geldzucht. Daarom zijn veel van hen blijven hangen. En ja, dat geldt ook voor de PvdA, waar het al tijden onrustig is.
Belangrijker is dat het, aldus Van Vliet, bijzonder onrustig is bij de PVV. Fractieleden doen ongetwijfeld veel voor geld, maar alles? Nee. Juist in zo'n situatie bestaat het gevaar dat het op een gegeven moment klapt. En dan kan Wilders opeens met lege handen komen te staan.

Wilders heeft moeite de PVV'ers op één lijn te houden en vertrouwt zijn eigen mensen voor geen cent. 'Bespreken fractieleden iets met elkaar zonder dat Geert het weet, dan is het meteen een samenzwering tegen hem,' aldus Van Vliet.

Om de boel verenigd te houden zegt Wilders volgens Van Vliet continu dat de 'harde kern' van de partij slechts goed is voor 5 tot 8 zetels. Bij onrust zouden veel mensen hun baan dus verliezen.
Als de andere fractieleden daar in trappen doen ze er verstandig aan om even een politieke vaardigheidstoets te doen. De hardcore achterban is namelijk eerder iets van 15 zetels. 5-8 zetels is een flauwekulverhaal van de eerste orde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten