Extra geld naar MBO

Geen categoriefeb 16 2011, 10:00
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) vertelde het NOS Journaal vanmorgen dat zij 150 miljoen euro ter beschikking stelt voor meer lesuren en een betere begeleiding in het eerste jaar van het mbo. De investering moet de doorstroming van vmbo naar mbo verbeteren.
"Zodoende maken we de stap van vmbo naar mbo iets makkelijker en weten we leerlingen beter te boeien, is er minder gatenkaas. Mooie volle roosters met uren zodat je gemotiveerd blijft en niet afhaakt", aldus Van Bijsterveldt.
Hoewel het prima is dat die doorstroming verbeterd wordt vraag ik me af waarom er toch altijd weer meer geld naar het onderwijs moet. Ieder jaar weer geven we meer euro's uit aan onderwijs dan ooit tevoren, terwijl de kwaliteit ervan op geen enkele manier dan ook verbetert.
Geld lost niet alle problemen in de wereld op; ook niet in het onderwijs. Misschien dat 'het meest rechtse kabinet ooit' onderzoek kan verrichten naar de effecten van het introduceren van de vrije markt in het onderwijssysteem. Wat gebeurt er als de overheid zich wat minder met scholen bemoeit en die onderwijsinstellingen met elkaar moeten concurreren om studenten / scholieren binnen te halen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten