Facebook probeert Google kapot te maken

Geen categoriemei 13 2011, 15:17
Zielig.
Dit slaat weer eens helemaal nergens op:

Het is een sappig schandaal met in de hoofdrollen twee van de grootste technologiebedrijven ter wereld, een van de meest gerespecteerde pr-bedrijven én een eenvoudige blogger, Christopher Soghoian. Soghoian werd benaderd door een medewerker van het pr-bedrijf Burson-Marsteller. De pr-man vroeg Soghoian of hij een knallend opiniestuk wou schrijven over de manier waarop Google gegevens plundert uit Facebook, Twitter, LinkedIn en Yelp. Het pr-bureau bood Soghoian geen betaling aan, maar beloofde wel hem te helpen om zijn stuk gepubliceerd te krijgen in een aantal topmedia zoals de Washington Post. Soghoian hapte niet toe, maar vroeg aan Burson-Marsteller wie hun opdrachtgever was. Dat wilden ze niet zeggen. En toen heeft Soghoian de mails van Burson-Marsteller op het web gepubliceerd. Daarna begon een zoektocht naar de geheime opdrachtgever van het pr-bureau. Wie probeerde er Google te besmeuren? Was het Microsoft, of misschien Apple? Het was dus Facebook, heeft het bedrijf zelf toegegeven aan de blog Techcrunch.

Facebook wil(de) Google kapot maken omdat die laatste zou werken aan een social network dat weleens een rivaal van die eerste zou kunnen worden. En tja, als Facebook kun je dat soort flauwekul natuurlijk niet accepteren: ga eens dood! is dan het devies.
Helaas is nu dus bekend dat FB vuile spelletjes speelt. Hoewel de meeste grote bedrijven dat doen, is het nooit handig om dat publiekelijk toe te geven.
Overigens maakt mij dit wel heel benieuwd naar Googles nieuwe project. Zal het zo goed zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten