Fact free en overbodig oppositie voeren: een nieuwe trend?

Geen categoriefeb 13 2012, 12:44
Zag je vroeger nog wel eens oppositiepartijen naar voren komen tijdens de debatten met zinvolle vragen of interessante interrupties, zo is er tegenwoordig bij gebrek aan mogelijke kritiek op de huidige gedoogregering, een ware kermis aan mislukte pogingen in de tweede kamer te zien van de verschillende partijen.
Tijdens debatten worden vaak de meest idiote interrupties gedaan. Zo kreeg ondergetekende tijdens het begrotingsdebat van mevrouw Gesthuizen de vraag of ik wel eens mailtjes ontving van ongeruste allochtone ondernemers. Let wel, de inbreng ging over innovatie en de mogelijkheden van kleine ondernemers om toegang te krijgen tot ons innovatiebeleid. Deze inbreng heeft geleid tot vermeldingen bij diverse bedrijven en tot goede acties daarop volgend van het ministerie maar ja ,de SP kwam niet verder dan genoemde vraag. Mevr Gesthuizen had maar liefst 3 minuten nodig om deze interruptie in te leiden. Sommige politici zijn graag aan het woord, zullen we maar denken. Mijn antwoord kon naar waarheid zeer kort zijn. “Nee nooit gehad” en weg was de interruptie.
Bij een debat onlangs over de inrichting van de ruimte, betoogde mevrouw Van Gent van GroenLinks dat we vooral visie moesten hebben op heel Nederland en niet ons alleen op de Randstad moesten concentreren. Let wel! deze inbreng kwam dus van een partij die nagenoeg de gehele lijst van kamerleden heeft samengesteld uit Amsterdamse kandidaten. Ook van het bestaan van slechte wijken, als gevolg van de ongebreidelde instroom van kansarme migranten, had mevrouw Van Gent nooit gehoord.
“Teveel verschanst in de rijkere elitaire delen van de stad waarschijnlijk” , bracht ik in. “Wat had ik te maken met haar prive leven” beet de GL’er mij toe, terwijl we middels een veelheid van tweets per dag van haar hand wisten dat ze bijvoorbeeld op zondag na het strijken, richting familie was gereden en we dus dagelijks een nauwkeurig verslag van haar privé dagbesteding ongevraagd op internet opgediend krijgen.
Afsluitend nog een mooie inbreng van D66 tijdens het ondernemerspleinendebat. Deze partij presteerde het om iets naar voren te brengen dat al lang door de regering werd uitgevoerd. “Is al ingebracht door de PVV en inmiddels beleid” was het antwoord van Verhagen. Fact free en overbodige oppositie is inderdaad de nieuw trend in de kamer!
Kijk deze video op YouTube.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten