Fatima Elatik afgetreden!

Geen categorieokt 05 2010, 12:41
Wat een dag. De CDA-fractie die besluit over het regeer- en gedoogakkoord, de uitspraak over het wrakingsverzoek in de zaak-Wilders en... het (voorlopige) einde van Fatima Elatiks politieke carrière.
Dat laatste nieuws is een beetje ondergesneeuwd bij die twee andere zaken, maar mag wat mij betreft toch niet onopgemerkt voorbij gaan. Het Parool schrijft:

De politieke carrière van Fatima Elatik is maandagnacht met rokende remmen tot stilstand gebracht. Rond één uur trok haar eigen PvdA-fractie de stekker uit de coalitie in stadsdeel Oost en trad Elatik af als stadsdeelvoorzitter.

Daarmee verdwijnt in elk geval voorlopig een opvallend gezicht van de Amsterdamse PvdA van het politieke toneel. Haar aftreden vormde het slot van een roerige deelraadsvergadering over een miljoenendebacle rond muziekcentrum MuzyQ. Die affaire kan Oost dertig miljoen euro kosten.

(...)

Elatik kwam in het vizier door een eind augustus door haar aan de deelraad gestuurd feitenrelaas, waarin de ernst van de zaak werd verdoezeld. De brief wekte de woede van veel fracties. Oppositiepartij VVD diende gisteren een motie van wantrouwen in tegen zowel Princen als Elatik. In een wanhoopspoging zei Elatik de brief terug te trekken.

Benieuwd waar Elatik straks opeens weer opduikt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten