FNV woedend op kabinet

Geen categoriejun 20 2013, 20:00
Keynes.
De FNV eist dat het kabinet een echt Keynesiaans program implementeert. Geen 'bezuinigingen', maar investeringen. Geen kleinere staat, maar een grotere:

Het kabinet „speelt met vuur” met de aankondiging 6 miljard euro extra te willen bezuinigen. Dat stelde vakcentrale FNV woensdag. „Dit is een slecht plan”, zei voorzitter Ton Heerts. „Je moet nu niet extra bezuinigen, maar bouwen aan vertrouwen en investeren in mensen en hun werkgelegenheid.”

Dat wordt een heel mooie strijd. De VVD is natuurlijk al lang afgeschreven voor de eerstvolgende verkiezingen, maar niet iedereen in de fractie begrijpt dat. Ze denken werkelijk dat ze kans maken om bij de volgende verkiezingen gewoon weer de grootste te worden. En dat betekent dat ze dit keer de poot weleens stijf konden proberen te houden, wat inhoudt dat het kabinet echt afstevent op een botsing met de vakbonden.
Ik kijk ernaar uit. Altijd leuk, zulk vermaak tussen socialisten en sociaaldemocraten. Oh, pardon. Ik bedoel natuurlijk: liberalen. Ahem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten