Forse loonsverhoging Caribische ambtenaren

Geen categoriesep 02 2014, 12:00
6,5% erbij
Binnenlands bestuur meldt dat alle rijksambtenaren van het Caribisch deel van het Koninkrijk er fors op vooruit gaan:

"Rijksambtenaren op Bonaire, Sint-Estatius en Saba krijgen gemiddeld 6,5 procent salarisverhoging. Dat is de uitkomst van het akkoord tussen de vakbonden en de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) over de arbeidsvoorwaarden 2013-2014."

Dit zijn ongekend hoge verhogingen vergeleken met de nullijn die voor de meeste ambtenaren in Nederland geldt. Welke speciale reden ligt aan die forse verhoging ten grondslag?
Het bleek, na het verlenen van bijzondere status in 2010 aan Bonaire, St-Eustatius en Saba, dat de verschillen groot waren met andere ambtenaren in Caribisch Nederland. De verhoging met 6,5% is bovendien structureel. Er zijn nog meer extraatjes afgesproken, die eveneens een verbetering van het inkomen tot gevolg hebben. Zo wordt de jaarlijkse periodieke verhoging van 1 januari 2014 eenmalig met een half jaar vervroegd. De eindejaarsuitkering 2013 wordt met terugwerkende kracht structureel verhoogd met 250 dollar en alle salarissen worden structureel verhoogd met half procent per 1 januari 2014. Alle ambtenaren met een fulltime dienstverband, die op 1 juli 2013 in dienst waren, ontvangen bovendien een eenmalige harmonisatie-uitkering van 300 dollar.
Daar waar de zon schijnt is het leven goed zullen we maar zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten