Francisco van Jole, racist

Geen categoriedec 09 2013, 13:59
De grote man van Joop.nl heeft het over "spleetogen."
Francisco van Joles Joop.nl is de afgelopen maanden absoluut geobsedeerd met racisme. Iemand hoeft maar iets te zeggen of te schrijven over een ander met een huiskleur en Van Jole zit er bovenop om hem voor van alles en nog wat uit te maken, maar natuurlijk eerst en vooral voor racist.
Twee BNN-radiopresentatoren zijn het nieuwste slachtoffer van Van Joles racisme-kaart. Zie dit stuk op Joop.nl waarin de twee heren beschuldigd worden van racisme jegens onze Aziatische medemens. Ik citeer even uit het radiofragment waarin ze volgens Van Jole over de schreef zijn gegaan:

Timur: Handbal gaan we nog een beetje volgen natuurlijk, ook de dames, die spelen vandaag voor het eerst in Belgrado. Ze hebben gewonnen van Rusland. Vandaag moeten ze tegen Zuid-Korea.
Rámon: Die hebben de ogen half dicht.
Timur: Nou Ramon!
Rámon: Was een grap!
Timur: Dat was een Gordonnetje! Ohhhh!
Rámon: Het was een slip of the tongue!
Timur: Dít kan je niet zeggen...
Rámon: Nee, excuus Nederland. En Zuid-Korea.
Timur: Voor als je luistert. (gelach) Ik weet nu even niet hoe ik nu verder moet.
Rámon: Schrik er zelf ook van, moet bijna plassen.

Van Jole twitterde het fragment plus artikel dolblij rond. Jaja, hij had weer een racist gevonden. Dat is hem wel een Twitter-feestje waard:
We hebben inderdaad weer een racist gevonden. Jammer genoeg voor progressief Nederland gaat het daarbij niet om de twee BNN'ers, maar om Van Jole zelf. Rámon en Timur gebruiken de term 'spleetogen' namelijk niet, dat doe hij. Rámon maakt slechts een grap over de ogen "half dicht" hebben. Het spleetoog-aspect verzint Van Jole er vervolgens zelf bij.
Blijkbaar is dat scheldwoord het eerste wat bij Van Jole opkomt als hij aan Aziaten denkt. Anders had hij die term nu niet gebruikt.
Zo blijkt maar weer dat racismeroepers hun eigen vooroordelen maar al te vaak op anderen projecteren. In plaats van Ramon of wie dan ook van racisme te beschuldigen moet Van Jole maar eens goed in zijn eigen hart kijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten