Gaan we weer: CDA'er vergelijkt PVV met Nazis

Geen categorienov 26 2010, 11:30

Tijdens een fractievergadering heeft CDA-Kamerlid Jack Biskop de vergelijking gemaakt tussen de PVV en de nazistische partij in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Biskop is een verklaard criticus van regeren met de partij van Geert Wilders.

Biskop las een passage voor uit het boek dat Menno ter Braak in 1937 schreef over de opkomst van de nazis. Die passage luidt:

[Het nazisme is] een politieke beweging die niets anders doet dan ressentiment exploiteren, die bezig is met het stimuleren van boosheid, niet werkelijk geïnteresseerd is in oplossingen en zonder ideeën. Een beweging die een zondebok de schuld geeft van alles en zichzelf tegelijk als eeuwig slachtoffer beschouwt van 'links' of 'de elite'.

Wat zal Verhagen blij zijn dat Klink vervangen is door deze man, zeg. Ahem.
Als Biskop werkelijk vindt dat de PVV de nieuwe nazi-partij is vraag je je af waarom hij de samenwerking toch nog accepteert. Als hij denkt dat Wilders moslims naar concentratiekampen wil sturen en massaal wil afslachten, waarom gaat hij dan akkoord met de gang van zaken? Ik denk dat we allemaal weten wat het antwoord is: stiekem weet ook Jack Biskop wel beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten