Geduld met Frankrijk raakt op

Geen categorieapr 05 2014, 20:00
Geen uitstel meer van EC
Europees commissaris Olli Rehn heeft vandaag gezegd in een interview met persbureau Reuters, dat zijn geduld met Frankrijk op is: er zijn geen redenen meer om Frankrijk nóg meer tijd te geven om het begrotingstekort terug te dringen. Rehn:

"Een nieuwe verlenging kan alleen maar worden gerechtvaardigd bij onverwachte economische gebeurtenissen, met nadelige gevolgen voor de overheidsfinanciën. Dat is niet het geval. In tegendeel, de eurozone heeft een economisch herstel doorgemaakt.''

Dat werd tijd. Rehn benadrukte nog, dat 'beleidsmakers hun lessen moeten trekken uit de kredietcrisis en zich houden aan de afspraken'.
Ter herinnering: Frankrijk kreeg van Brussel in juni vorig jaar twee jaar extra de tijd om haar tekort onder de Europese drieprocentsnorm te brengen. Dit jaar komt het begrotingstekort van Frankrijk volgens schattingen van de Europese Commissie uit op ruim 4 procent. De nieuwe Franse minister van Financiën Michel Sapin zei eerder deze week dat hij opnieuw met Brussel om de tafel wil om te praten over de deadlines die voor het terugdringen van begrotingstekorten zijn gesteld. Volgens de minister loopt er 'een dunne lijn' tussen begrotingsdiscipline en te veel bezuinigingen waardoor economisch herstel in de kiem gesmoord wordt. Het zal me benieuwen hoe de veelgeplaagde president Hollande zich met zijn onlangs aangestelde nieuwe ministersploeg hierop gaat reageren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten