Wilders wil Zwarte Piet beschermen met wet

Geen categoriesep 15 2014, 10:15
"Het is een kinderfeest. Dit heeft niets met racisme te maken."
Wat gebeurt er als de politiek-correcte elite blijft drammen en zeuren dat Zwarte Piet racistisch is? Wat gebeurt er als de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher een landelijk overleg over Zwarte Piet heeft gepland in plaats van dat hij de werkloosheid aanpakt? Kortom, wat gebeurt er als het jaarlijkse oerhollandse kinderfeestje wordt gepolitiseerd?
Dan krijg je dit soort wetsvoorstellen, van de PVV:

De PVV komt binnenkort met een 'zwartepietenwet'. Die moet overheden, zoals gemeenten, die iets doen met bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas verplichten er voor te zorgen dat Zwarte Piet dan ook echt zwart is. Gemeenten mogen volgens het plan van Wilders de sinterklaasliedjes ook niet veranderen.

Geert Wilders onthulde het plan voor een speciale wet om Zwarte Piet te beschermen bij Vandaag de Dag van omroep WNL. Volgens Wilders heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma er het hele weekend aan gewerkt. Wilders zei in het programma dat hij "zo boos" kan worden als mensen weer de discussie oprakelen om Zwarte Piet aan te passen. "Het is een kinderfeest. Dit heeft niets met racisme te maken."
Wilders heeft volkomen gelijk als hij zegt dat Zwarte Piet niets, maar dan ook helemaal niets met racisme te maken heeft. Ik spel het even uit voor de Zwarte Piet-haters: N. I. E. T. S. Dat een groepje race hustlers beweert van wel, betekent nog niet dat het waar is. Zwarte Piet hoeft dus helemaal niet weg. Zwarte Piet is oké, en dat vindt zo'n beetje iedereen in Nederland, op een paar politiek-correcte bedrijven (hallo HEMA!) en journalisten na.
Tegenstanders van Zwarte Piet maken Wilders belachelijk omdat zijn PVV een wetsvoorstel heeft geschreven om het kinderfeest te beschermen tegen politieke correctheid. Want zoiets regel je niet in de wet, zeggen ze dan. Het is maar een kinderfeestje. Wat wil je dan, vragen ze, een Zwarte Piet-politie die controleert of de gemeenten wel de goede Sinterklaas-liedjes draaien? Wilders is een clown, et cetera. Een domme reactie.
Want laten we wel wezen. Wie is er nou begonnen met de politisering van Zwarte Piet? Dat is toch echt niet Wilders, maar Asscher en het voltallige kabinet. Maak Wilders dus niet belachelijk omdat hij Zwarte Piet wil beschermen; het is slechts een reactie op de politiek-correcte elite die steeds maar weer, tegen de zin van het gewone volk in, probeert Zwarte Piet af te schaffen. Als zij van Sinterklaas en Zwarte Piet zouden afblijven, zou er ook geen PVV-wetsvoorstel voor het behoud van Sinterklaas en Zwarte Piet nodig zijn.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten