Gelijkheidsfundamentalisme tergt verzekeraars

Geen categoriemrt 07 2011, 17:45
Alles moet wijken voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo ook het gezond verstand. Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat verzekeraars in het berekenen van de premie het geslacht van de verzekerde niet mogen laten meetellen. Een bizar stukje gelijkheidsfundamentalisme.
Leuke linkse Europarlementariërs vinden dat verschillen in verzekeringspremie naar geslacht, bewijzen dat de strijd voor vrouwenrechten nog lang niet is voltooid. Venijnige vrouwen die al 100 jaar strijden voor gelijke rechten, hebben het Europese Hof weten te beroven van iedere realiteitszin. "Onderscheid maken tussen verzekerde mannen en vrouwen is discriminerend," zo reproduceert het Hof de feministische indoctrinatie.
Verzekeraars hebben echter geen belang bij discriminatie. Zij hebben vooral belang bij een reëele berekening van de verzekeringspremie. Dit betekent dat bij een lijfrenteverzekering vrouwen een hogere premie betalen dan mannen, omdat zij - o, ongerechtigheid! - een hogere levensverwachting hebben. Tegelijkertijd betekent dit dat bij een overlijdensrisicoverzekering mannen een hogere premie betalen dan vrouwen, vanwege hetzelfde feit. Wat was er hier nu ook alweer discriminatie?
Wat de autoverzekering betreft, snijden de gelijkheidsfeeksen zichzelf in de vingers. Vrouwen genoten daar namelijk het voorrecht van een lagere premie, aangezien vrouwen minder schade rijden. (Overigens zou dit iets te maken kunnen hebben met het gegeven, dat vrouwen nu eenmaal minder autorijden dan mannen.) In Nederland is de laatste verzekeringssite met oog op het Europese beleid al gestopt met het voordeel voor vrouwen. In het Verenigd Koninkrijk verwachten vrouwen nu 25 tot 50% meer verzekeringspremie voor de auto te moeten gaan betalen. Een ware feminist zal hier echter niet zo mee zitten. De auto is toch maar een masculiene uitvinding.
Het Europees Hof bewijst zich hier een feministisch instrument. De realiteit wordt volledig ondergeschikt gemaakt aan het streven naar verregaande gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het gaat niet om rechtvaardigheid, maar om het verwezenlijken van het gelijkheidsideaal middels rechtspraak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten