Gelukkig: Nigel Farage behoudt zijn zetel in Europees Parlement wel

Geen categoriejul 06 2016, 14:00
Goed nieuws: de man die onlangs liet weten op te stappen als leider van UKIP blijft wel gewoon lid van het parlement.
Nigel Farage heeft vandaag een nieuwe persconferentie gehouden waarin hij gezegd heeft dat hij, anders dan zijn critici hoopten, wel degelijk gewoon lid blijft van het Europees Parlement. In ieder geval tot aan de verkiezingen van 2019. Daarna houdt hij het wel voorgoed voor gezien.
De komende jaren wil hij vooral gebruiken om andere eurosceptische bewegingen te helpen:

"Ik zal mijn taak hier volbrengen. Ik voel me vrijer en ga nog meer samenwerken met andere partijen om hen te helpen Europa te verlaten. De EU is aan het sterven. Ons vertrek is een baken van hoop voor andere bewegingen in Europa."

Eerder zei Farage dat hij het onderhand wel gehad had met de politiek en dat hij zijn taak als volbracht ziet nu Britten voor een Brexit hebben gestemd. Een belangrijke motivatie voor hem om zijn leiderschapsmantel af te leggen is dat hij graag bedreigingsvrij door het leven wil. Heel gek, maar op de één of andere manier heeft hij het wel gehad met alle doodsbedreigingen van islamofascisten en eurofielen. Maar ik herhaal mezelf.
(Rustig maar, Joshua, dat was een grap)
Natuurlijk geven critici nu continu af op Farage. Hij zou met zijn staart tussen de benen wegrennen, hij zou de moed niet hebben om de Brexit te leiden, en ga zo maar door. Dat is natuurlijk onzinnig. Ten eerste gaat hij gewoon door als Europees parlementslid en daar komt bij dat hij zijn doel in principe bereikt heeft: het is nu zaak voor het Verenigd Koninkrijk om daadwerkelijk uit de EU te stappen, maar dat kunnen andere mensen prima regelen -- anderen die daadwerkelijk een zetel hebben in het Britse Lagerhuis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten