'Geregistreerd partnerschap kan worden afgeschaft'

Geen categoriefeb 21 2014, 17:00
Hmm.

Het geregistreerd partnerschap kan worden afgeschaft. Juridisch gezien heeft het namelijk inmiddels dezelfde status als het huwelijk. Dat vindt de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Negen van de tien notarissen merken in de praktijk dat veel mensen niet goed weten wat zij met een partnerschap nu wel of niet regelen. Bovendien wordt het geregistreerd partnerschap dikwijls verward met een samenlevingsovereenkomst.

In essentie was het geregistreerd partnerschap bedoeld om homostellen een alternatief te geven toen ze nog niet konden trouwen. Aangezien het homohuwelijk gelegaliseerd is kun je prima stellen dat er geen behoefte meer is aan een geregistreerd partnerschap, ook al niet omdat het partnerschap stellen verder dezelfde rechten toekent als het gewone huwelijk.
Aan de andere kant: Blijkbaar zijn er toch mensen die zich liever willen laten registreren in plaats van met elkaar trouwen. Waarom is mij een raadsel, maar misschien dat het partnerschap een minder grote stap is voor veel mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten