Gesubsidieerd halal-kerstfeest in Amsterdam

Geen categoriedec 23 2010, 13:32

Na de geslaagde kerstmaaltijd in 2009 waarbij veel buurtgenoten uit Overtoomse Veld aanwezig waren, organiseert de Tituskapel samen met Stichting Eigenwijks dit jaar weer een Kerst Iftar.
Deze kerstmaaltijd vindt plaats op donderdag 23 december om 18.30 uur. Op deze avond maken buurtbewoners uit Overtoomse Veld met verschillende culturele en religieuze achtergronden kennis met het christelijke kerstfeest en beleven op die manier samen kerst.

Dit jaar is er een traditioneel kerstbuffet, met onder anderen Boeuf Bourguignon, gebraden kalkoenbout en gepocheerde visrolletjes. Om in het bijzonder ook de moslim buurtgenoten te kunnen verwelkomen zullen alle vleesgerechten bereid worden op basis van halal vlees. Daarnaast zal het enige echte kerstverhaal verteld worden met een vertaling in het Arabisch. Rondom de maaltijd wordt gezorgd voor mooie kerstmuziek.

De mannen van het roze reclameblog verwoorden het allemaal treffend:

Van al die culturele en religieuze achtergronden moet er net even wat extra zorg en aandacht uitgaan naar de moslimbroeders. Anders komen ze niet. Dus geen kerstbeeldjes van Boeddha voor de Boeddhisten, geen rituelen afgestemd op de Hindoes, geen Hebreeuwse voordrachten om de joden zich thuis te laten voelen, het gesubsidieerde extraatje is alleen aangepast aan de moslimse buurtbewoners. Anders komen ze misschien wel niet op het gezamenlijke belastingvreten. Tenslotte houden niet alle moslims van het gristenfeestje. Kijk, dat is de ware kerstgedachte: één iemand krijgt meer dan de rest omdat ze anders zichzelf buitensluiten. Dat is zeg maar hetzelfde als hands toestaan bij een potje voetbal met de buurt omdat anders die éne basketballer geen zin heeft om te komen. Dan is het geen voetbal meer, he? Dus geef of een kerstfeest, of een Iftarfeest, of geef een Kerst Iftar Vesakha Puja Chanoeka Holi-Phagwa feest voor de hele buurt, maar niet deze halfslachtige contradictie om maar per sé politiek correct die ene groep die anders misschien wel niet komt voortrekken op de rest. Dan heet het gewoon islamiseren. Een feest dat wordt aangepast aan de partypoopers is nooit een leuk feest.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten