GEWELDIG! Weer GOUD voor Churandy Martina op het EK Atletiek

Geen categoriejul 08 2016, 21:04
De vrolijke sportman heeft nu nóg meer reden om te lachen! UPDATE: bizar genoeg is Martina gediskwalificeerd.
De altijd goedlachse Churandy Martina heeft deze week niet één maar twee extra redenen om zijn tanden bloot te lachen. Vandaag haalde hij zijn tweede gouden plak binnen op het EK Atletiek. Gisteren was Martina het snelst op de 100 meter, vandaag liet hij ook op de 200 meter sprint de tegenstand achter zich.
Na zijn topprestatie van gisteren had Martina dus nog energie om ook vandaag een topresultaat neer te zetten. De sprinter moest het laatste restje kracht uit zijn lichaam persen om dit geweldige resultaat te behalen, maar de gouden medaille is het meer dan waard. Gisteren bedankte Churandy Martina op Twitter al zijn fans én God voor het resultaat. Vandaag heeft de gelovige sportman dus nog meer reden om dankbaar te zijn – en Nederland is hém dankbaar dat hij zo'n topresultaat neerzet.
Martina heeft zich op beide afstanden ook geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio. Het is te hopen dat hij ook daar met een brede lach op zijn gezicht de atletiekbaan afloopt met een gouden plak om zijn hals. Aan zijn houding zal het in ieder geval niet liggen: met zijn bescheiden en optimistische instelling is Churandy Martina niet alleen een topsporter, maar ook een voorbeeld voor iedereen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten