Goede voornemens voor 2011

Geen categoriedec 25 2010, 9:00
DDS lifestyle hier. Omdat de redacteurs net echte mensen zijn, moet er af en toe iets gezegd worden over het goede leven. En dat betekent niet een slok Aldi-wijn wegtikken en dan proclameren dat het leven goed is, maar het aanreiken van enkele tips om niet alleen de de Kerst maar ook het komende jaar goed door te komen. Te beginnen met een goed voornemen, namelijk het roken van sigaren. Ik ga u niet vertellen hoe u sigaren moet roken (het is veel leuker dat aan uw eigen sigarenboer te vragen), maar ik kan u wel wat andere tips aan de hand doen.
Doe uzelf een plezier en zoek een authentieke sigarenzaak uit. Dat betekent niet dat u geen sigaren mag kopen bij een winkelier die ook tijdschriften verkoopt, maar het betekent wel dat u iemand moet vinden die hart voor de sigaar heeft. Hij (of zij!) moet een enigszins uitgebreid assortiment hebben en vragen over de smaak of kracht van een sigaar nooit afdoen met: 'dat ligt aan wat u lekker vindt.' Dat betekent namelijk dat deze beste sigarenboer geen idee heeft wat hij verkoopt. Sigaren, vooral Carabische (Cubanen, Dominicanen, etc.) en de betere Nederlandse, laten zich uitstekend in smaak beschrijven.
Als u overgaat tot de aanschaf van sigaren zijn er twee belangrijke tips: wees niet bang voor het onbekende en probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Als u eenmaal een sigaar heeft gevonden die u past, moet dat geen reden zijn om nooit meer iets nieuws te proberen. Uw favoriete sigaar kan namelijk de toegang tot een favoriet merk, een favoriet type of zelfs een favoriet land zijn. Allemaal sigaren die u kunt proberen. In uw zoektocht kunt u zich altijd bijstaan door uw vertrouwde sigarenboer.
Probeer niet een goedkope sigaar te willen roken, omdat die goedkoop is (en bijvoorbeeld desondanks lekker dik). Goede sigaren zijn doorgaans niet goedkoop. Dit weet u wellicht al van goede wijnen en whisky's en dat is niet anders voor sigaren. Houdt u voor een majestueus model zo'n tien tot vijftien euro gereserveerd. Dat betekent namelijk dat u ook een aantal sigaren die te hoog geprijsd zijn, buiten de deur houdt. Een voorbeeld daarvan is de Cohiba, waarvoor u altijd te veel betaalt. U kunt geen sigarenblad openslaan of Cohiba opent met een paginagrote advertentie. Die enorme marketingmachine kost dertig procent van de prijs van uw sigaar.
Mocht u eindelijk een moment voor uzelf gevonden hebben waarop u kunt genieten van uw sigaar, doe dat dan met alleen sigaar. U moet niet direct ook een fles drank opentrekken omdat dat zo leuk staat of omdat u denkt dat dat hoort, dat is namelijk niet zo. Zoals veel goede wijn verpest wordt door er allerhande (sterke) kazen bij te serveren, zo komen sigaren niet altijd goed tot hun recht doordat er sterke dranken als whisky en koffie bij gedronken worden.
Tot slot de laatste en beste sigarentip: rook sigaren nooit voor het imago, maar enkel voor het rookgenoegen.
Mocht u bezwaar hebben tegen het verlekkerd schrijven over sigaren, voelt u zich dan vrij die bezwaren voor zich te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten