Google Chrome veegt de vloer aan met Firefox en IE

Geen categoriejun 01 2011, 16:31
Google Chrome doet het uitstekend.
De browser van de Internetgigant wordt steeds populairder. Met name in - jawel - Néderland. Op dit moment is het verschil in marktaandeel tussen Mozilla Firefox en Chrome nog maar 3,8%. Nog even, dus, en Chrome is de tweede meest gebruikte browser. In ieder geval van Nederland.
Ondertussen blijft het - langzaam, maar toch - bergafwaarts gaan met Internet Explorer. De trage, onhandige, logge browser van Microsoft moet het tegenwoordig doen met een marktaandeel van 57,5%. Dat is een daling van 7,5%. Nog een jaar, hooguit twee, voordat IE dus onder de magische grens van 50% duikt.
Op dit moment gebruikt 15,5% van de Nederlandse Internetgebruikers Chrome. Firefox moet het met 19,2% doen.
Wereldwijd doet Chrome het ook al steeds beter. 19,3% van de Internetters gebruikt tegenwoordig de browser van Google. Firefox doet het wereldwijd nog steeds aardig, met 29,3%, maar ook dat is een daling van bijna 2,5%. Kortom, Chrome pakt zowel gebruikers af van Firefox als van IE.
Als blogger kan ik deze ontwikkeling alleen maar toejuichen. Ik gebruik Chrome al sinds deze browser voor het eerst op de markt kwam. Chrome is snel, handig en makkelijk in het gebruik. Zelfs Mozilla Firefox vind ik nu irritant traag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten