Grieken gaan maar weer eens overleggen

Geen categorienov 06 2011, 8:52
Zelfs de diepste crisis sinds de Oorlog stopt het politieke haantjesgedrag aldaar niet. Dan maar weer met z'n allen een broodje gyros eten.
Papandreou en leiders van de verschillende oppositiepartijen blijven elkaar maar bestoken, terwijl ze in allerijl een regering van nationale eenheid op poten moeten zetten. De reden is uiteraard al het politieke gedonder in Griekenland na de aankondiging van de premier om een referendum uit te schrijven, en het daarna weer in te trekken.
Nu is Samaras, de leider van de conservatieven, de boel aan het traineren. Terwijl het land meer dan ooit een volwaardige missionaire regering nodig heeft, wil de politicus snel verkiezingen. Was er ooit een tijd meer ongelegen?
Papandreou zelf weigert op te stappen - de man die het symbool is geworden van fraude en leugenachtige begrotingen wil zo nodig zelf aan roer blijven staan.
Kortom: wat een bende daar in Griekenland. Het enige waar ik in geïnteresseerd ben is in het feit dat onze leningen terug gaan worden betaald. En met al deze politieke ellende wordt de kans daarop steeds kleiner.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten