GroenLinks en D66 hebben nu meer leden dan de VVD... en FVD komt eraan!

Geen categoriejan 25 2018, 12:00
De VVD de grootste ledenpartij van Nederland? Niet meer.
Tot voor kort was de VVD de grootste ledenpartij van Nederland. En ja, VVD'ers waren daar maar wat trots op. Leden vormen immers de hardcore achterban van de partij. Als je er lid van bent zul je er altijd op stemmen. En niet alleen dat, maar het betekent ook dat je jaarlijks een mooi bedrag overmaakt aan de partij (waarmee die weer campagne kan voeren), dat je vaak actief betrokken bent bij je lokale afdeling zodat er doorgroei is vanuit de provincie en gemeente naar de landelijke politiek, en -- oh ja -- dat je posters ophangt en dergelijke tijdens verkiezingscampagnes. Leden zijn actief. Niet-leden zijn leuk vanwege hun stem, maar je hebt er verder niets aan.
Nou, slecht nieuws voor VVD'ers die dachten dat hun partij het politieke landschap zou blijven domineren: zowel GroenLinks als D66 zijn nu groter. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad.
Het ledental van de VVD steeg vorig jaar weliswaar van 26.500 naar 27.700, maar dat was niet voldoende om die andere partijen achter zich te houden. Met name GroenLinks maakte een enorme sprong: van 23.390 leden naar 28.405 leden. D66 is nu de grootste partij van het land met 28.820 leden. Dat waren er een jaar geleden nog 26.284.
Natuurlijk is dat best zorgwekkend in zoverre dat D66 en GroenLinks ook vreselijke partijen zijn, maar het is me wel wat waard om te zien dat de VVD op haar nummer wordt gezet. De arrogantie van die partij is de laatste jaren echt de spuigaten uitgelopen.
Is dat dan alles? Nee, er is nog veel meer goed nieuws. Forum voor Democratie (FVD) blijkt namelijk alle records te breken. Thierry Baudet en Theo Hiddema konden vorig jaar nog maar pochen dat ze 1.863 leden hadden, nu zijn dat er 22.884.
Ja, dat lees je goed: FVD heeft al bijna 23.000 leden is hard op weg om de VVD, D66 en GroenLinks in te halen. Als met name die eerste eraan moet geloven wordt FVD dus de grootste partij op rechts. En dat in zo'n korte tijd!
De prestatie van FVD is werkelijk ongekend. Geen enkele andere Nederlandse partij is ooit zo snel gegroeid. Baudet en Hiddema kunnen trots op zichzelf zijn; ze zijn écht bezig met een politieke revolutie in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten