Hamas heeft drie Joodse jongens vermoord

Geen categoriejul 01 2014, 10:15
Laat de kop goed tot u doordringen. De islamitische terreurorganisatie Hamas heeft drie Joodse jongens vermoord.
Of ze officieel opereerden namens Hamas is niet bekend, maar twee Hamas-leden worden verdacht van de ontvoering van en de moord op de drie Joodse jongens in de Westelijke Jordaanoever, ruim twee weken geleden. De namen van de jongens die vermoord zijn omdat ze Joods zijn: Eyal Yifrach (19 jaar), Gilad Shaar (16 jaar) en Naftali Frenkel (16 jaar). Hun lichamen zijn gisteren gevonden.
Het maakt niet uit of Hamas inderdaad de opdracht heeft gegeven of dat de Hamas-leden op eigen houtje opereerden. Het is gebeurd en iemand zal ervoor moeten worden bestraft. Wat mij bijzonder tegen de borst stuitte was dat sommige Palestijnen de ontvoering van de drie jongens vierden door drie vingers in de lucht te houden en daarvan foto's op Facebook te zetten. Misselijkmakend.
Net zoals terreurorganisatie ISIS duizenden sympathisanten heeft in Nederland, zo heeft Hamas duizenden sympathisanten in de omgeving van Israël. "Hamas zal boeten," heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd. Waarop Hamas antwoordde dat "de poorten naar de hel open zullen gaan als Netanyahu een oorlog begint op de Gazastrook". Dat is dezelfde Hamas waar de Palestijnen in de Westelijke Jordaanoever nu intensief mee samenwerken.
Netanyahu is hier degene met het gelijk aan zijn kant. Hamas is een terreurorganisatie die in de handvesten heeft staan dat Israël van de kaart moet worden geveegd. Hamas heeft een hekel aan Israël. Hamas heeft een hekel aan Joden. Hamas heeft een hekel aan alles wat niet-islamitisch is. De twee Hamas-leden hebben de drie Joodse jongens ontvoerd en vermoord, puur en alleen omdat ze Joods zijn. Heel veel families binnen en buiten Israël leven mee met de moeders, die nu hun zoon voorgoed kwijt zijn. Hun verdriet is immens.
Wie de moord op de drie Joodse jongens goedpraat "omdat Israël dit en dat..." - en ja, dat gebeurt op Twitter - is knettergek. Antisemitische terreur valt niet goed te praten. Antisemitische terreur moet kei- en keihard worden aangepakt. Overigens is Israël nog niet begonnen aan de vergelding. Israël heeft weliswaar vannacht vanuit de lucht aanvallen uitgevoerd op Hamas-doelen in de Gazastrook, maar die aanvallen zijn bedoeld om de rakettenregen van de laatste dagen en weken tegen te gaan. Want Hamas gaat gewoon door met het bestoken van Israël.
Israël heeft het volste recht zich te verdedigen. Als daar een nieuwe Cast Lead-operatie voor nodig is, inclusief een grondoffensief in de Gazastrook, dan moet dat maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten