Handelsoorlog dreigt verder te escaleren

Geen categorieaug 19 2014, 12:00
Russische sancties als EU met nieuwe maatregelen komt
De Russische president Poetin heeft gedreigd met nieuwe economische sancties mocht de EU besluiten om nieuwe maatregelen tegen zijn land af te kondigen. Diens woordvoerder verklaarde vanochtend:

''Verschillende opties worden uitgewerkt. We hebben herhaaldelijk gezegd dat Rusland geen voorstander is van sancties en we hebben dit niet geïnitieerd. In het geval dat onze partners doorgaan met de niet constructieve en zelfs destructieve praktijken, volgen aanvullende maatregelen".

De omvang van de nieuwe Russische sancties hangt volgens de woordvoerder af van de maatregelen die westerse landen in de toekomst doorvoeren.
Het zou verstandig zijn als er zo snel mogelijk een diplomatieke oplossing wordt gevonden voor het slepende conflict over Oekraïne, want deze handelsoorlog levert alleen maar verliezers op. Zeker voor de landen van de EU, waar de Russische sancties al een schadepost hebben opgeleverd van 6,7 miljard euro voor de land- en tuinbouw alleen al. Minstens 130.000 banen worden getroffen door de tegenmaatregelen die de Russen hebben genomen. Andere landen profiteren weer van de Russische maatregelen, zo ging er gejuich op bij de Braziliaanse exporteurs, toen Poetin de sancties tegen de EU bekend maakte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten