Heartland Instituut: mondiaal centrum klimaatscepsis

Geen categorieokt 04 2010, 16:30
Richard Lindzen
Klimaatscepsis begon als een 'grass roots' beweging van wetenschappers verspreid over de gehele wereld, die mede werd bevorderd door internet. Maar in de meeste gevallen hadden zij elkaar nooit ontmoet. Daar kwam verandering in toen Heartland in 2008 met zijn klimaatconferenties begon.
In de afgelopen jaren heeft het Heartland Instituut in Chicago zich ontwikkeld tot mondiaal centrum en ontmoetingsplaats van klimaatsceptici.
Dit filmpje toont interviews met een aantal bekende klimaatsceptici, die deelnamen aan de conferentie van 2009, waaronder de geoloog en voormalig NASA-astronaut Harrison Schmitt; Fred Singer, atmosferisch- en ruimtefysicus, tevens de 'aartsvader' van de internationale klimaatsceptici alsmede oprichter en eerste directeur van de 'National Weather Satellite Service'; Richard Lindzen, klimatoloog, die onlangs ook was uitgenodigd voor de klimaatdiscussie die de Académie Francaise had georganiseerd; Patrick Michaels, de meteoroloog/klimatolooog, die vanwege zijn kritische opstelling ten opzichte van de menselijke broeikashypothese werd ontslagen; de president van Tsjechië, Vaclav Klaus; de bekende Amerikaanse weerman John Coleman; en Lord Christopher Monckton, voormalig wetenschapsadviseur van Margareth Thatcher.
Zij leggen op rustige en toegankelijke wijze uit waar het in het klimaatdebat om gaat, waarbij zij niet alleen aandacht schenken aan de wetenschappelijke aspecten, maar ook aan de politieke, economische en sociale aspecten.
Een 'must see'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten