'Heil Ikhwan!' Godwinnende Egyptenaren tegen de Moslimbroederschap

Geen categorieapr 23 2013, 13:59
Het doet mij goed te zien dat niet onaanzienlijke segmenten van de Egyptische samenleving zich al enige tijd openlijk verzetten tegen de inherent tirannieke aspiraties van de Moslimbroederschap.
Een opvallend gegeven is dat sommige Egyptenaren inmiddels ook lopen te godwinnen. Nu zie ik daar eigenlijk geen problemen mee, aangezien het terecht is. De moslimbroederschap vertegenwoordigt een expansiegerichte religieuze apartheidsideologie, die bovendien voorschrijft dat Joden op z´n minst gehaat moeten worden. Althans dat is de mening van de huidige Egyptische president:
"Dear Brothers and sisters, we must not forget to nurse our children and grandchildren on hatred towards those Zionists and Jews, and all those who support them. They must be nursed on hatred, the hatred must continue."
Het enige dat de ideologie van de Moslimbroeders onderscheid van het nazisme, is dat de Broederschap hun vermeende superioriteit ontleent aan de onfeilbaarheid van de Koran, de islamitische profeet, en hier en daar een Hadith of twee, in plaats van aan de vermeende superioriteit van een ras.
Het is een goed teken dat Egyptische tegenstanders van de Moslimbroederschap Hitlervergelijkingen gebruiken. Ten eerste zijn deze vergelijkingen terecht, maar ten tweede illustreert het dat Hitler in die regio dus wel degelijk ook een slechte naam heeft. Met het oog op de populariteit van Mein Kampf in de Arabische wereld, zou men namelijk makkelijk kunnen concluderen dat Hitler er gewoon een populair figuur is.
Onderstaand zijn voorbeelden van Egyptenaren die de Moslimbroederschap met het fascisme vergelijken.
Klik hier voor een godwinnende satire.
Het zijn deze mensen, de seculieren en oprecht liberalen, die de steun van het Westen en vooral de VS verdienen. Echter, dit krijgen ze niet. Obama steunt de Moslimbroederschap en laat de geestverwanten van het Westen in de kou staan. Ik koester nog altijd de hoop dat dit te wijten is aan onwetendheid, en niet aan kwade wil. Hoe dan ook, is het wel onvergefelijk.
Waar staat het Westen nu eigenlijk echt voor, als wij niet eens onze geestverwanten durven te steunen, die onderdrukt worden door een ideologie die alles wil slopen wat ons lief is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten