Helmin Wiels doodgeschoten

Geen categoriemei 06 2013, 10:00
Curacao.
Is Curacao het nieuwe Wilde Westen? Het lijkt er wel op:

Op Curaçao is politicus Helmin Wiels doodgeschoten. Hij was de leider van de grootste regeringspartij van het eiland, Pueblo Soberano, en stond bekend als een groot voorvechter van onafhankelijkheid. De 54-jarige Wiels werd door twee mannen beschoten op het strand van Marie Pompoen, vlak bij zijn huis. Er zijn zes schoten op hem gelost; hij was op slag dood, zegt premier Hodge.

Wiels was op het moment van de aanslag samen met wat vrienden een biertje aan het drinken op het strand. Zijn lijfwacht beschermde hem normaal 24 uur per dag, maar juist voor de gelegenheid had Wiels hem weggestuurd. Hij wilde namelijk "een vrije dag" hebben.
Zijn partij, de Pueblo Soberano, won de verkiezingen van 2012. Wiels was nu zelf bezig met het aanpakken van de corruptie op het eiland. Volgens de PS nam de mafia hem niet in dank af, wat de reden zou zijn dat hij uit de weg is geruimd.
En dat één dag voor dag dat we de dood van Pim Fortuyn herdenken. Dieptriest - en het onderstreept maar weer eens dat Curacao inderdaad een enorm mafia-probleem heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten