Henk Krol maakt come back in politiek

Geen categoriefeb 23 2014, 17:00
Lijstduwer EP
Vandaag maakte Jan Nagel bekend dat oud fractievoorzitter van 50 plus, Henk Krol, de lijstduwer wordt voor de Europese verkiezingen op 22 mei. De politicus verliet in oktober vorig jaar de Tweede Kamer na onthullingen dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremies voor zijn medewerkers had betaald. Lijsttrekker van de partij is de voormalige VVD'er Toine Manders (niet te verwarren met diens dubbele naamgenoot van de Libertarische Partij). Krol werkt al parttime voor Manders in Brussel. In theorie zou Krol met voldoende voorkeursstemmen europarlementariër kunnen worden, maar de laatste peiling laat zien, dat 50+ geen zetel haalt. Misschien dat dit met de komst van Krol zou kunnen veranderen.Volgens Nagel is er geen enkel bezwaar dat Krol als lijstduwer gaat fungeren:

'Dat heeft hij verdiend. Wij hoeven Henk niet te rehabiliteren, want we hebben hem ook niet veroordeeld.'

Nagel gaf in het programma Business Class van Harry Mens aan dat bij de keuze voor Krol meespeelde dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Volgens de curator was er geen sprake van onbehoorlijk bestuur bij het faillissement. Of Krol mogelijk ook in de Tweede Kamer weer aan de slag kan weet Nagel niet. Daarover hield hij zich uiteraard op de vlakte, maar sloot het evenmin uit. Nagel:

'Dat is nu niet aan de orde. Er zijn geen verkiezingen'

Op voordracht van het hoofdbestuur heeft 50+ drie lijstduwers. Net als Krol fungeren ook de bekende journalist en tv-producent Wibo van de Linde (75) en kunstenares Astrid Engels uit Amstelveen als lijstduwer. Van de Linde is overigens net als Krol actief in het campagneteam van de ouderenpartij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten