Hero Brinkman wordt lijsttrekker in Noord-Holland

Geen categoriedec 18 2010, 10:15
Hero Brinkman heeft bekend gemaakt dat hij de lijsttrekker wordt van zijn partij voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Hij zei dat gisteren tijdens de presentatie van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma van de PVV-afdeling Noord-Holland.
Dat bericht Elsevier.
Brinkman wil zijn lijsttrekkerschap combineren met zijn taken in de Tweede Kamer: "Dat moet lukken, als we het goed organiseren". Hoewel dat in theorie juist is, is de realiteit vaak was gecompliceerder. Zijn fractiegenoot Sietse Fritsma gaf eerder bijvoorbeeld zijn zetel op de in gemeenteraad van Den Haag omdat hij deze functie niet meer kon combineren met zijn werk in het parlement.
Hoewel Brinkman natuurlijk op de hoogte is van Fritsmas mislukte poging om twee petten te dragen, belooft hij toch in ieder geval één vol termijn af te maken als lijsttrekker. "Ik verzeker dat ik minimaal de komende zittingsperiode lijsttrekker blijf. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan zal dat gebeuren".
Ja. Net zoals democratisering van de partij en het oprichten van een jeugdorganisatie, Hero?
Oké, ik geef toe, dat was wat al te gemakkelijk. Maar ja, dat krijg je ervan als je mensen een inkoppertje kado geeft, zo vlak voor kerst.
Maar goed, dat allemaal terzijde.
Brinkman is een goede keuze voor deze positie: wat mij betreft is hij één van de beste kamerleden voor de PVV, die in potentie heel veel kan bereiken (als hij zichzelf maar in de hand houdt). Anders dan Fritsma kan Brinkman prima op zichzelf staan: hij heeft Wilders niet nodig om mensen te overtuigen om hem (en dus zijn partij) te stemmen. Daarnaast heeft hij een wat onafhankelijke inborst, wat natuurlijk een vereiste is voor een provinciale lijsttrekker.
Het zal interessant zijn om te zien hoever de PVV het schopt tijdens de op handen zijnde verkiezingen. Provinciale lijsttrekkers moeten één groot probleem overwinnen: kiezers hebben weliswaar vertrouwen in Wilders' capaciteiten, maar zij zijn minder zeker over de rest van de partij. Provinciale lijsttrekkers moeten dus bewijzen dat zij net zo professioneel en net zo betrouwbaar zijn als Wilders. En daar konden ze nog weleens een hele kluif aan hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten