Hero wil alweer de held uithangen

Geen categoriejun 13 2014, 20:30
Het houdt ook nooit op, hè? Ex-PVV'er Hero Brinkman gaat nu alwéér een nieuwe partij oprichten om als politieke messias te kunnen terugkeren aan het Haagse Binnenhof. Gaat niet gebeuren, natuurlijk, maar dromen staat vrij.
De kogel is door de kerk. Op zijn Facebookprofiel genaamd 'hero.brinkman.5' doet Hero Brinkman (bekend van de PVV, vechtpartijen in Nieuwspoort, fitties met de Antillen en zijn dubieuze metgezel Jacky Stevens) een aankondiging. Hij gaat weer de landelijke politiek in met een nieuw knotsgek avontuur:

Beste vrienden,

Ik heb definitief besloten door te gaan met mijn partij expliciet voor MKB en ZZP' ers. Zij zijn de ruggengraat van onze economie en onze welvaart en worden niet vertegenwoordigd in ons parlement. Binnenkort zal ik naar buiten treden met deze plannen.

Ineens snap je waarom hij een vijfje achter z'n profielnaam heeft, want na de PVV (1), 'Onafhankelijke Burgerpartij' (2), Trots op Nederland (3) en 'Democratisch Politiek Keerpunt' (4) komt er nu dus ook een MKB-ZZP-partij bij (5). En hij zoekt er ook nog mensen voor, dus als het u een goed idee lijkt uw politieke aspiraties in een bodemloze put te gooien, dan kunt u dat Brinkman hier laten weten.
Maar even serieus: dit gaat uiteraard weer uitlopen op één groot fiasco. Los van de vraag of er behoefte is aan alweer een nieuwe one-issuepartij in de Nederlandse politiek lijkt Brinkman nauwelijks te beseffen dat niemand hem nog serieus neemt. Voor een deel is dat uiteraard het stigma dat altijd aan een ex-PVV'er zal blijven plakken ('hij was toch ooit van de PVV, bah' of 'hij is een verrader van de PVV'), maar voor een ander deel heeft hij het er zelf ook naar gemaakt met z'n partijen met bizarre namen ('Democratisch Politiek Keerpunt', say what?) en dito bizarre plannen ('ontslagverbod') en beroepsnon-valeur 'Terror Jaap' die Brinkmans partij komt promoten.
In de ogen van Nederland is Brinkman echt niks meer dan een brokkenpiloot en een politieke clown. Los van zijn boodschap zal hij nooit meer ergens een luisterend oor vinden.
Brinkman zelf, echter, lijkt met zijn vijf partijen echter nog lang niet klaar. Zijn Facebookprofiel is dan wel 'hero.brinkman.5', maar zijn e-mailadres is [email protected], en gezien zijn acties van de afgelopen jaren lijkt onze ex-PVV'er vastberaden ook dat bij zijn mailaccount achtergevoegde getal te halen. Voor hem is het waarschijnlijk zelfs een uitdaging. Kortom: dit gerommel kan nog wel een paar jaar zo doorgaan. Wen er maar vast aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten