Het CDA gaat 'bijten'

Geen categoriemei 30 2011, 14:08
En hard ook.
Dat is tenminste wat een significant deel van de fractie wil. De christendemocraten vinden dat ze zich de afgelopen jaren niet genoeg geprofileerd hebben. Daar gaan ze vanaf nu iets aan doen.
Daarom zal de regering, de VVD, de PVV en, jawel!, zelfs Europa regelmatig op de korrel genomen worden door Verhagens politieke vrienden.
Sterker nog, daar is men al mee begonnen. Onlangs haalde CDA-Kamerlid Eddy Van Hijum bijvoorbeeld fel uit naar minister Henk Kamp omdat tuinders lastiger Oost-Europeanen in dienst kunnen nemen. Ook diens fractiegenote Mirjam Sterk ging recent los; haar slachtoffer was VVD-staatssecretaris Paul de Krom.
Grote roerganger is Sander de Rouwe - een jonge kamerlid. Hij gelooft dat dit de enige manier is waarop het CDA iets kan doen aan de neerwaartse trend in de peilingen. "De muilkorf gaat af bij ons. Nu we slecht in peilingen staan is de noodzaak om te werken aan een scherper profiel groot".
Hoewel het CDA de samenwerking natuurlijk niet in gevaar mag brengen heeft De Rouwe wel degelijk een punt. Het CDA is te stil, te saai, te... braaf. Men móét duidelijk maken waar men voor staat. Wat wil het CDA precies, behalve dan dat dit kabinet de rit uitzit? Het is een logische vraag, waarop de christendemocraten het antwoord al veel te lang schuldig zijn gebleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten