Het gaat de goede kant op met islamitische scholen

Geen categoriemrt 24 2011, 11:30
Goed nieuws, tenminste relatief goed nieuws. Het gaat beter met de islamitische scholen in Nederland. Hooudt dat in dat we nu allemaal in een jubelstemming kunnen uitbarsten en de polonaise kunnen lopen? Dat niet, maar de scholen doen er veel aan zichzelf op te werken tot een hoger niveau. Dat blijkt uit cijfers van de Onderwijsinspectie:

 Scoorde in 2009 nog veertig procent onvoldoende, een jaar later was dat 27,5 procent, blijkt uit gegevens van de Onderwijsinspectie. Eén op de vijf is nu zwak, 7,5 procent zeer zwak.

Daarmee lopen islamitische scholen nog wel flink achter op de rest van de basisscholen. In 2010 was gemiddeld zes procent van de scholen zwak en één procent zeer zwak. In totaal zitten er 77.000 kinderen op zwakke en 11.000 kinderen op zeer zwakke scholen.

Rooms-katholieke basisscholen doen het net als afgelopen jaren het beste. Behalve de islamitische scoren ook openbare (9,2 procent onvoldoende) en gereformeerd vrijgemaakte scholen (7,8 procent onvoldoende) onder het gemiddelde.

Het kan dus beter, maar het kan altijd beter wanneer het gaat onze kinderen te onderwijzen. De Onderwijsinspectie moet blijven inspecteren en rapporteren. Goed onderwijs gaat ons allemaal aan. het cliche "kennis is macht" heeft nog niets ingeboet aan betekenis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten