Het gaat echt helemaal mis bij de FIFA

Geen categorienov 30 2010, 12:45
De FIFA stelt werkelijk niets meer voor. Het is een ordinaire club van corrupte egoïsten, die zich vooral druk maken over de dikte van de eigen portemonnee. Zie hier:

De BBC heeft een nieuw corruptieschandaal onthuld bij de FIFA. Volgens het programma Panorama heeft het marketingbedrijf ISL in de periode 1989-1999 76 miljoen euro aan steekpenningen betaald aan belangrijke bestuursleden van de wereldvoetbalbond om de WK-rechten te verkrijgen.

Op de loonlijst van het in 2001 failliet verklaarde ISL stonden: de Braziliaan Ricardo Teixeira, Issa Hayatou uit Kameroen, voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond, en de Paraguayaan Nicolas Leoz. Een ander bestuurslid van de Fifa zou WK-tickets verkocht hebben op de zwarte markt.
Hoe meer ik kom te weten over de manier waarop de FIFA zaken doet, hoe meer ik het gevoel krijg dat we hier te maken hebben met de Mafia. Het ene na het andere bestuurslid blijkt corrupt te zijn.
Voetbal is business. Dat wisten we al lang. Het is geen gewone sport meer. Er gaat simpelweg te veel geld om in de voetbalwereld. Dat is wat mij betreft geen enkel probleem: dat noemen we nou kapitalisme. Maar dat de FIFA verdacht veel lijkt op de Cosa Nostra, dat is een heel ander verhaal.
FIFA: For the good of the game our wallets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten