Het gaat los: Nederland - Argentinië

Geen categoriejul 09 2014, 20:29
Kan Oranje doorstomen naar de finale?
Het is bijna zo ver: over anderhalf uur (22:00 uur Nederlandse tijd) neemt het Nederlands elftal het op tegen Argentinië. Vooraf werden de Argentijnen gezien als één van de grote favorieten, maar Nederland niet. Het is daarom vrij logisch dat het Zuid-Amerikaanse team bij de boekhouders net favoriet is voor de zege vanavond.
Maar toch: Nederland heeft behoorlijk veel indruk gemaakt. De eerste wedstrijd werd met stijl gewonnen. Het waren toen de wereldkampioen uit Spanje die eraan moesten geloven. En hoe. Ze werden met name in de tweede helft echt verpulverd. Daarna ging het lastiger - met name tegen Mexico en Costa Rica - maar toch: Oranje heeft bewezen één van de beste teams op dit toernooi te zijn.
Natuurlijk blijft Oranje een probleem hebben in de verdediging. Het is dan ook van het grootste belang dat de verdedigende middenvelders vanavond hun werk goed doen, en met name Lionel Messi uit de wedstrijd spelen. Als ze dat lukt hebben ze gewoon een goede kans om er vanavond met de overwinning vandoor te gaan.
Het is dan ook geen wonder dat onze oosterburen graag willen dat Argentinië wint: maar liefst 70% van de Bild-lezers hoopt daarop. De krant zelf is het daar helemaal mee eens:

Bild in een analyse: "Naast Duitsland is Nederland het sterkste land op dit WK. Robben verkeert in de vorm van zijn leven. Hij kent alle Bayern-spelers in Die Mannschaft van haver tot gort. Met Louis van Gaal beschikt Oranje over een levensgevaarlijk wapen. In de WK-finale verliezen van onze buren zou een regelrechte catastrofe zijn. Doe ons daarom Argentinië maar, daar zijn we niet bang voor!"

Tegelijkertijd zou het voor ons natuurlijk geweldig zijn als Nederland juist wél wint. Een finale tussen Duitsland en Nederland? Daar droomt iedere Nederlander van. Mooier kan het niet, zeker als we die wedstrijd winnen.
Hoewel het vanavond ongetwijfeld heel lastig wordt heb ik er wel vertrouwen in. Volgens mij is Oranje als team beter dan de Argentijnen. Met Van Persie, Sneijder, Depay en Robben hebben we vervolgens fantastische aanvallers die het af kunnen maken.
We gaan het zien; wij zitten er in ieder geval klaar voor, u vast ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten