Het is betaaldag voor multiculticlubs

Geen categoriefeb 19 2012, 10:15
Een nieuwe bezuinigingsronde komt eraan! Wat moet er aan geloven? Professor Afshin Ellian weet het wel.
Wederom een sublieme column van deze man op de website van Elsevier. De hoogleraar rechten besteed daar aandacht aan een belangrijk rapport wat bewust uit de publieke ruimte is gehouden: het jaarrapport integratie van het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Misschien hoor ik u denken: huh, er wordt door de media toch vrij weinig aandacht geschonken aan SCP-rapporten? Dat klopt, maar af en toe haalt er toch eentje het journaal, omdat er opmerkelijke cijfers instaan. En - inderdaad - dit SCP-rapport spreekt boekdelen over de integratie in Nederland:

De cijfers liegen niet: 65 procent van de Marokkaanse jongens is weleens aangehouden door de politie. De multiculturele werkelijkheid is nog steeds niet bepaald rooskleurig.

[...]

Ook de werkloosheid is tegen het licht gehouden. Uit het onderzoek blijkt dat de werkloosheid onder autochtonen 4,5 procent is, tegenover 12 procent onder allochtonen.

Bij het onderwijs zien we hetzelfde trieste beeld: bij allochtonen is de schooluitval groter dan bij autochtonen. Eenderde van de allochtonen maakt hun school niet af, bij de autochtonen is dit 18 procent.

Professor Ellian trekt daar dan de volgende conclusies uit:

Het multiculturele debat heeft dus tot niets geleid. [...] De minderhedenorganisaties horen we niet meer. Dat zijn zwaar gesubsidieerde vertegenwoordigers zonder aanwijsbaar volk. Dat kan in Nederland, omdat we te veel belastinggeld hebben!

Hoewel 65 procent van de Marokkaanse jongens weleens is aangehouden, geven de beroepsallochtonen, zoals Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, nergens uitleg over deze cijfers.

De zelfbenoemde vertegenwoordigers van Marokkanen of Marokkaanse Nederlanders - zoals de nog altijd verontwaardigde Farid Azarkan - hebben kennelijk geen zin om die cijfers te bespreken.

Wel staan ze als krijgsheren klaar om de vrijheid van meningsuiting te beknotten. Wat moeten we met deze subsidietrekkers?

Er moeten miljarden worden bezuinigd. De regering moet ook gaan bezuinigen op multiculturele organisaties. Ze zijn nutteloos. En als u mij niet gelooft, kijkt u dan nog eens naar de cijfers.

En dat lijkt me een mooi streven: het enige wat de stichtingen, verenigingen en zelfs 'denktanks' uit naam van immigranten hebben bereikt is dat ze Geert Wilders in de rechtbank mochten bekogelen met allerlei feiten. Mooi hoor.
Dat terwijl geen immigrant ooit van deze onnozele clubs heeft gehoord, laat staan zich vertegenwoordigd voelt door de Nederland bekent kleurs, stichtingen tot herstel van het respect en weet ik wat voor overlegorganen voor <insert random bevolkingsgroep here>. Het enige waar deze subsidiebewegingen voor hebben gezorgd is dat we nu voor een paar miljard meer moeten bezuinigen. Dat lijkt niet veel, maar in de zorg, bij defensie en in het onderwijs - sectoren die aantoonbaar nut verrichten - waren ze er maar wát blij mee geweest.
Professor Ellian heeft een goed punt: als deze subsidietrekkers zo graag wegkijken van problemen en de vrijheid van meningsuiting willen aanpakken, laat ze dat dan maar van hun eigen centen doen. Wij kunnen het Nederlandse belastinggeld stukken beter gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten