Het is definitief: we worden opgezadeld met Bert Koenders

Geen categorieokt 11 2014, 14:00
Koenders gaat het kabinet nog een stuk linkser maken.
Dachten we af te zijn van een van de slechtste ministers van dit kabinet omdat 'ie 20.000 euro per maand gaat verdienen als invaller van drinkebroer Jean-Claude Juncker in Brussel, blijkt er gewoon een nog slechtere minister voor terug te komen. Ja, de geruchten gingen al weken, zo niet maanden, dat Bert Koenders de opvolger van Frans Timmermans zou worden als minister van Buitenlandse Zaken, maar nu is het definitief:

De benoeming van de PvdA’er Bert Koenders als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken wordt komende week verwacht. Aanstaande vrijdag neemt de huidige minister, Frans Timmermans afscheid. Hij wordt namens Nederland lid van de Europese Commissie.

Volgens NRC is er lang gewacht op de officiële bekendmaking, omdat het kabinet niet het Europees parlement wilde 'bruuskeren' door al een opvolger aan te kondigen voor Timmermans. Die laatste moest namelijk nog een paar vraagjes beantwoorden in Brussel. O ja, en Koenders was nog even bezig met de vredesbesprekingen in Mali. Geen zorgen, vanaf volgende week zitten we hier in Nederland definitief opgescheept met Koenders.
Koenders gaat het kabinet linkser maken, veel linkser. Timmermans probeerde zijn linksigheid nog enigszins voor zich te houden omdat hij wist dat hij de VVD tevreden moest houden om naar Brussel te kunnen. Die vlieger gaat natuurlijk niet op voor Koenders. Hij hoeft zich niet in te houden. De linksbuiten van de PvdA gaat doen wat Samsom hem opdraagt en dat is de PvdA weer op de kaart zetten als dé linkse partij van Nederland.
Koenders is zo links dat hij tijdens het kabinet-Balkenende IV ruzie zocht met CDA-leider Maxime Verhagen door als minister voor Ontwikkelingshulp expres naar de Gazastrook af te reizen om in feite even koffie te drinken met de islamitische terreurorganisatie Hamas. Die man bepaalt straks dus hoe ons buitenlandbeleid eruit komt te zien. Brrr.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten