Het spektakel begint nu ook voor Oranje

Geen categoriejun 13 2014, 13:59
Voelt u de spanning al toenemen?
Gisteravond werd de openingswedstrijd gespeeld van het WK 2014 in Brazilië. Zoals ik vanochtend als schreef mochten de Brazilianen de Japanse scheidsrechter erg dankbaar zijn omdat hij hen een handje hielp toen ze zelf niets meer voor elkaar kregen. Ze kregen gratis en voor niets een mooie strafschop van hem en hij keurde voor de goede orde ook nog snel even een prima doelpunt af van Kroatië. Dit om te voorkomen dat het thuisland het WK moest beginnen met een gelijkspel of zelfs met een nederlaag.
Heel vriendelijk van hem.
Vanavond is het aan onze jongens om de boel te vermaken én om enkele belangrijke punten binnen te spelen. Nou ja, aangezien Spanje de tegenstander is kunnen we daar betern van maken: '...om een puntje binnen te slepen.' Het wordt namelijk een bijzonder lastig karwei om het hoofd nog enigszins boven water te houden tegen de Spanjaarden. Ze zijn niet alleen verdedigend kampioen, maar ook nog eens gewoon erg goed op dit moment. Natuurlijk is het allemaal wat minder dan twee jaar geleden, maar dat zegt niet zo heel veel. Toen waren ze namelijk buitenaards, misschien wel het beste elftal ooit. Als ze nu iets minder goed zijn doen ze nog altijd mee om de titel.
Bondscoach Louis van Gaal heeft de opstelling gisteravond al bekend gemaakt. Zoals eerder aangekondigd begint Nederland met een 5-3-2 strategie: vijf verdedigers, drie middenvelders, twee aanvallers. De enige verrassing is dat Jonathan de Guzman in de basis staat in plaats van Jordi Clasie. Erg vervelend voor de Feyenoorder, maar mooi voor Oranjefans; De Guzman is namelijk gewoon beter. Véél beter zelfs.
Het is waarschijnlijk dat Spanje aan de wedstrijd begint in een 4-6-0 opstelling. Dan is het leuk dat we vijf verdedigers hebben, maar die zullen behoorlijk veel ruimte hebben om actief mee te doen aan het (opbouwende) spel. Kunnen en durven zij dat niet? Dan moet Van Gaal er na verloop van tijd maar een verdediger uit halen en er een extra middenvelder in zetten. Anders staan een paar verdedigers namelijk niets te doen. Leuk voor ze - kunnen ze even genieten van het spel van de Spanjaarden - maar handig is het niet.
Goed, wat denkt u? Kan Oranje Spanje verslaan of in ieder geval op een gelijkspel houden? Of moeten we maar alvast rekening houden met een forse nederlaag?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten