Het WK begint

Geen categoriejun 12 2014, 11:29
Eindelijk gaat het los. Vanavond om 22:00 uur begint het WK.
We hebben er lang om moeten wachten, maar het is eindelijk zover: het WK voetbal begint vanavond om 22:00 uur Nederlandse tijd. In de openingswedstrijd neemt thuisland Brazilië het op tegen Kroatië: een leuk, goed team, maar de Brazilianen moeten er in principe met de overwinning vandoor kunnen gaan.
Morgen is het aan Oranje om datzelfde te doen tegen Spanje, de titelhouder en wellicht nog altijd het beste team van Europa. Hoewel onze bondscoach Louis van Gaal een nieuw systeem in elkaar heeft gezet en de spelers erin lijken te geloven zijn we in die wedstrijd toch echt de underdog.
Dat hoeft helemaal geen slecht nieuws te zijn. Sterker nog, ik denk dat het onze spelers alleen maar goed zal doen. Iedere keer dat ze gezien worden als favorieten falen ze namelijk compleet: zie het EK van 2012, maar ook met name het WK van 1990.
Nee, laat onze jongens maar denken dat het hele land én de rest van de wereld ze schromelijk onderschat. Juist dan krijgen ze het gevoel dat ze iets te bewijzen hebben waardoor ze boven zichzelf uitstijgen en het maximale eruit halen. Geef ze vertrouwen en je weet dat ze er niets van bakken, pak ze flink aan en voor je het weet doen ze ineens mee voor de prijzen.
Nou ja, dat laatste gaat dit jaar hoe dan ook niet lukken, maar misschien dat ze dan nog wel een kansje maken op het behalen van de tweede ronde, wat met deze selectie eigenlijk al een prestatie van formaat is. Dan hebben we in ieder geval reden om vier wedstrijden feest te vieren en elkaar te vertellen dat 'het' toch mogelijk is.
Genoeg over Oranje voor nu, er doen immers ook allerlei andere fantastische teams mee. Spanje, Brazilië (dat kampioen moet worden), Argentinië, en Duitsland zijn grote kanshebbers voor de Cup, maar wat te denken van outsiders als Uruguay en Frankrijk? Of Chili en Italië? Stuk voor stuk zijn het goede teams die erg mooi voetbal kunnen spelen.
Mijn droomfinale is natuurlijk een wedstrijd tussen Oranje en wie dan ook (Duitsland of Brazilië zou het mooist zijn, hoewel revanche tegen Spanje ook heel aardig zou zijn), maar als dat niet lukt zou ik gaan voor Brazilië - Duitsland of Brazilië - Spanje. De twee grote voetbalcontinenten moeten in ieder geval vertegenwoordigd zijn.
De komende weken gaan we zien of deze hoop gerealiseerd wordt. Hoe dan ook: ik heb er zin in. Het grootste voetbalfeest ter wereld gaat ein-de-lijk los. Genieten!
Als u het speelschema nog niet heeft, bookmark deze link dan of download het pdf-bestand hieronder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten