Hollande moet Roma helemaal niet uitzetten

Geen categorieaug 09 2012, 20:30
Ook de socialistische president krijgt scherpe kritiek.
In navolging van Sarkozy zet ook Hollande nu Roma uit. Hypocriet is het wel, daar de socialisten tekeer gingen toen Sarkozy de afgelopen jaren Roma's op het vliegtuig naar Roemenië zette. Maar kennelijk ziet ook de huidige president geen andere oplossing dan de zigeuners uit te zetten. Tamelijk onzinnig.
Officieel worden de Roma verwijderd omdat de situatie in de kampen, nabij Lille en Lyon, onhygiënisch zou zijn. Zal best, maar het wezenlijke probleem is dat in door Roma gecontroleerde gebieden wetteloosheid, ongeletterdheid en criminaliteit hoogtij vieren. Ze staan volstrekt buiten de samenleving en zien hun margepositie als ideaal uitgangspunt voor het cultiveren van slachtofferschap. Traditionele, eerlijke mensen die verscheurd worden door de mangels van Moderniteit en racisme, dat werk.
Het is goed als ze zelf hun verantwoordelijkheid nemen en zich aanpassen aan de normen van de moderne (Franse) samenleving. Wat daarbij helpt is een van de grondslagen van dat Westen te onderstrepen, de rechtstaat. Met andere woorden: Hollande moet de wet - desnoods met geweld - handhaven. Roma deporteren is voor iedereen die niet sliep tijdens geschiedenisles te beladen en bovendien volstrekt onzinnig. Want de grenzen staan open en ze komen gewoon terug.
Immers, bedelen in Frankrijk is voor Roma een ware goudmijn. Een Fransman vertelde me ooit eens in de metro van Parijs dat een Roma-leider een legertje bedelaars heeft dat inkomsten afdraagt aan hem. Daarom wonen de bazen in Roemenië in 'maisons comme des chateaux', aldus de Parijzenaar.
Roma uitzetten heeft geen zin. De enige effectieve oplossing is ze laten weten dat leven in Frankrijk, impliceert naar de Franse wetten en gewoonten te leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten