Homohaten doe je maar lekker in Oeganda

Geen categoriefeb 27 2014, 11:30
Nu het homohuwelijk ook (voorwaardelijk!) in Texas is gelegaliseerd is er geen ontkomen meer aan: het hele vrije Westen kent straks de mogelijkheid voor gelijke geslachten om te trouwen, en er is helemaal niks wat de homofoben daaraan kunnen doen. Nou ja, ze kunnen emigreren naar een landje dat hun achterlijke ideeën nog huldigt, uiteraard.
Het is de paradox van de vooruitgang. Terwijl de vrije wereld homo's inmiddels net zoveel ruimte geeft als alle andere mensen, worden in enkelen van de meest onderontwikkelde en corrupte landen de messen nog eens geslepen. Homo's hadden het nog nooit zo goed, en waren nog nooit zo'n integraal onderdeel van de maatschappij als momenteel in het westen, maar in Oeganda worden ze op straat gelyncht als ze pech hebben, en mogen ze zichzelf gelukkig prijzen als ze er vanaf komen met 'maar' een levenslange gevangenisstraf.
Tegelijkertijd schrapt de ene na de andere EU-lidstaat het verbod op het homohuwelijk en zegt eigenlijk nog alleen Duitsland 'nein!' tegen paren van gelijk geslacht (alhoewel er ook bij onze oosterburen schot in de zaak zit).
Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan gaat het de afgelopen paar jaar rap. Nu in de belangrijkste blue states het homohuwelijk inmiddels al flink wat jaren wordt erkend, valt ook de ene na de andere door Republikeinen gedomineerde staat ten prooi aan...je weet wel, gewoon normaal doen tegen andere mensen. Zelfs de staat die in andere delen van de wereld geld als het stereotype 'Amerikaans en conservatief', moest er gisteren aan geloven:

Rechter: verbod op homohuwelijk Texas ongrondwettelijk

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft vandaag bepaald dat het verbod op het homohuwelijk in de staat in strijd is met de Amerikaanse grondwet. Dat meldt persbureau AP. De wet die het verbod regelde, is daardoor voorlopig zelf verboden.

En dat is natuurlijk heel goed nieuws. Wereldwijd wordt het onderwerp 'homoseksualiteit' nu op de spits gedreven. Ieder land moet nu voor zichzelf uitmaken of het modern en tolerant, of ouderwets en achterlijk is. De tijd van 'ik ben geen homofoob, máárrr....' is nu echt voorbij. Het is kleur bekennen geblazen: ben je nu echt 'geen homofoob'? Tijd om het homohuwelijk in te voeren. Het verheugt mij dan ook dat Amerika de aansluiting behoudt tot de rest van de moderne wereld en gewoon kiest voor elementaire mensenrechten.
Ben je homofoob en wil je het leven van homo's via de staat verstieren? Dan ben je zeer binnenkort een paria in de westerse samenleving, want de acceptatie van het homohuwelijk zal hier alleen nog maar voortschrijden.
Maar geen nood! Want mocht je het echt zo belangrijk vinden om aan homopesten te blijven doen, dan kan je altijd nog je biezen pakken en in Oeganda gaan wonen. Nadat beschaafde en moderne landen eerder deze week hun ontwikkelingshulp stopzetten aan dit homofobe landje zitten ze aldaar te springen om rijke westerlingen die er willen neerstrijken. Misschien krijg je na je verhuizing zelfs nog wel een knuppel aangerijkt om daar mee te doen aan het publiekelijk aftuigen van homoseksuelen. Winst voor alle partijen, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten