HP/De Tijd maakt Sybrand Buma kapot

Geen categorieaug 16 2012, 9:00
"Kolossale motregen".
Zo, dit stuk is al een paar dagen oud, maar ik kan me voorstellen dat veel DDS-bezoekers HP/De Tijd normaal gesproken links (letterlijk) laten liggen.
Ik kan me dat voorstellen - ik doe vaak hetzelfde - maar adviseer u toch om "De kolossale motregen die Sybrand Buma heet" even rustig door te lezen. De CDA-leider wordt namelijk echt met de grond gelijk gemaakt:

De voortekenen waren al slecht, want de uitnodiging voor de boekpresentatie oogde als een rouwkaart en bevatte ook de als ankeiler bedoelde tekst dat Sybrand Buma zich sterk wilde maken voor – houdt u zich vast – “banen, zorg voor elkaar en meer respect in de samenleving”. Maar nu is er dan eindelijk het boek zelf en hoeft niemand er nog aan te twijfelen: Buma kan dit niveau met gemak 89 pagina’s volhouden.

Als een kolossale motregen daalt het proza van de Friese burgemeesterszoon op de lezer neer. Clichés volgen op gemeenplaatsen en gemeenplaatsen op clichés, en als er geen open deuren worden ingetrapt horen we wel het geluid van voorbij sjokkende tegeltjeswijsheden.

Kortom: de man zegt heel veel... zonder daadwerkelijk iets te zeggen. Typisch CDA, typisch Van Haersma Buma. Het enige probleem? Dat werkte enkele jaren geleden misschien nog, maar de cultuur is veranderd - en flink ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten