Huichelaars van Rutte II doen net alsof ze boos zijn op Brussel

Geen categorieokt 15 2013, 8:59
Den Haag voert weer eens een toneelstukje op.
Heel het Internet stond gisteravond vol met verhalen over Den Haag dat 'erg boos' zou zijn omdat Brussel extra geld eist. Ik citeer De Telegraaf maar even:

Nederland moet nog zo'n 175 miljoen euro bijpassen aan de Europese begroting van dit jaar, tot grote tegenzin van Den Haag.

De meeste EU-lidstaten besloten maandag in Brussel tegemoet te komen aan de vraag van de Europese Commissie voor 3,9 miljard euro extra.Eerder dit jaar was al een aanvullende 7,3 miljard euro nodig om alle rekeningen te kunnen betalen. Dat betekende voor Nederland zo'n 325 miljoen euro extra. 

Dan denk je natuurlijk dat dit als een vreselijke schok moet komen. Dit wisten ze niet; ze worden er ineens mee geconfronteerd. Geen wonder dat ze woe-dend zijn. Dit kun je als Nederland zijnde toch niet accepteren?
Vervolgens kijk je even naar wat politici met gezond verstand erover te zeggen hebben en zie je het volgende:
Met 'stemden toen al in' bedoelt Omtzigt - één van de beste Kamerleden van Nederland - dat de coalitiepartijen toen al geld opzij wilden leggen om later dit jaar (nu dus) over te maken aan Brussel.
De zogenaamd woedende reacties zijn dus niets meer of minder dan een toneelstukje voor de bühne. De heren Rutte en Samsom vinden het helemaal niet erg dat er weer 175 miljard euro extra overgemaakt wordt aan Brussel; ze wisten al lang dat dit zou gebeuren en ze hebben daar eigenlijk helemaal geen problemen mee. Bij VVD en PvdA is het motto immers: zij vragen, wij boeken.
Het is leuk dat ze dat proberen weg te spinnen, maar daar laten wij ze natuurlijk niet mee wegkomen. Dames en heren ministers: u houdt de boel voor de gek. U wil de EU maar wat graag extra geld geven... en u gaf er maanden geleden al toestemming voor. Laat dit toneelstukje dus maar achterwege.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten